Anton Carlsson: "De löser det bättre än oss"

Vimmerby Hockeys lagkapten Anton Carlsson var deppad, men ändå samlad efter förlusten mot Troja och konstaterade att det var små marginaler som avgjorde. "Troja gör det lite bättre än, men det är ändå tungt att åka ur på det här viset", sa han.

Anton Carlsson i väntan på att domarna diskuterar det första matchstraffet som Troja tilldömdes.

Anton Carlsson i väntan på att domarna diskuterar det första matchstraffet som Troja tilldömdes.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-04-10 21:10

– Det är tungt att falla på målsnöret och inte ta oss till kvalserien ännu en gång. Det var små marginaler som skiljde lagen åt, men när det väl gällde var Troja strået vassare, sa Anton Carlsson efter att ha joggat ned efter matchen och fått besvikelsen att lägga sig något.

Det såg annars ut att kunna blir Vimmerby Hockeys kväll i lördags. Carlsson var själv på isen när VH gjorde 2–0 halvvägs in i andra perioden och var en av framspelarna till Mattias Wigleys mål i power play.

– Vi kom ut starkt och fick precis den start man vill ha med två tidiga mål. Sedan har de spelare som visar individuell skicklighet och kliver fram när det behövs. Det är starkt av Kevin Karlsson att göra tre mål.

Matchen levde dock in i det sista. VH fick till en kvittering till 3–3, men släppte in ett mål direkt i bytet därpå efter att ha tappat fokuset något. Avslutningen dominerades sedan av de omdiskuterade utvisningarna, men är inget som Carlsson vill skylla förlusten på.

– Det är tråkigt att det ska avgöras på det viset. Samtidigt hade vi chansen i power play i fyra minuter utan att lyckas göra mål. Den biten löser Troja bättre än oss. Visst är det små marginaler som avgör och det är surt att ha dem emot oss igen, men Troja var lite bättre i slutänden och förtjänar att spela kvalserien, sa Anton Carlsson.

Anton Carlsson
Anton Carlsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!