Återblicken: Så var Semesterracet 2010

Vecka 28 är här. Då brukar Vimmerby invaderas av folkraceälskare. Men inte den här sommaren. Istället har vi tittat i tidningsarkivet och hittat mycket smått och gott från Semesterracet på 2010-talet.

Foto:

Folkrace2020-07-06 16:47

Som sig bör börjar vi med 2010. Då var 770 förare anmälda.

På den första tävlingsdagen, den 14 juli, var det många förhandsfavoriter som gick vidare. Bland annat 2009 års vinnare Niclas Bergström från Umeå.

– Om solen skiner på söndag blir jag farlig... Jag siktar på seger, men det är det säkert 700 andra som gör också, sa Bergström efter kvalet.

Under fredagens körning i Gnagaredalen tog det stopp för hemmahoppet Peter Fransson, som vann Semesterracet 2006. Han var på väg mot avancemang – men tappade ett hjul när allt skulle avgöras.

– Det är lite bittert, men så är det för alla. Det är bara 40 som går vidare och i år är inte jag en av dom.

Över till helgens finaler...

Herrklassen: Där var det Freddie Gustavsson, SMK Valdemarsvik, som lyckades vinna A-finalen efter stark körning. Det var fjärde gången gillt för Freddie, som tidigare varit i tre finaler utan att nå hela vägen fram.
– Det här har varit mitt mål i tio år, sa den lycklige vinnaren efter finalheatet.
Jimmy Andersson (Alingsås MK) kom tvåa och Mikael Thiman (MSK Kvarnvingarna) kom trea. Av de lokala förarna var det Antonio Westerling från MK Kinda som lyckades bäst med en fjärdeplats i A-finalen.

undefined
Freddie Gustavsson.

Damklassen: Terese Lennartsson från Tomelilla MK hade bra kontroll på läget och vann A-finalen tämligen enkelt.
– Det här är riktigt stort, sa hon.
Maria Karlsson (Skepptuna MK) och Cecilia Larsson (Älvbygdens MK) tog också plats på prispallen.

undefined
Terese Lennartsson.

Veteranklassen: I sin blott tredje folkracetävling någonsin var det Lars Israelsson från Vansbro MK som vann.
– Jag hade ett par folkvagnar före mig i starten. Sen vet jag inte riktigt vad som hände, men de bråkade lite och jag kunde smita förbi.
Markku Hyttinen (Alingsås MK) kom tvåa och Christer Larsson (SMK Nyköping) kom trea. Leif-Inge Lood från Vimmerby MS vann C-finalen.

undefined
Lars Israelsson.

Juniorklassen: Felix Andersson från Tjust MK hade vittring på segern, men han fick nöja sig med en andraplats. Det var Sebastian Eriksson från Hagfors MK som vann.

* Senare i veckan kommer vi publicera fler återblickar från Semesterracet. Håll utkik på vår sajt!

* Sugen på fler bilder från 2010? Då kan ni klicka här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!