Befarad hjärnskakning på ÅFF-spelaren

Listan över sjuka och skadade spelare i ÅFF är lång. Mot Frölunda kom ännu ett avbräck. Backen Anders Eriksson fick utgå med en befarad hjärnskakning.

Anders Eriksson åkte på en smäll i samband med en hörna mot Frölunda i torsdags. Det resulterade i en befarad hjärnskakning.

Anders Eriksson åkte på en smäll i samband med en hörna mot Frölunda i torsdags. Det resulterade i en befarad hjärnskakning.

Foto: Mattias Heikki

Fotboll2020-12-04 15:36

Det var efter drygt 20 minuter i kvalmatchen på Ruddalen som det inträffade. Anders Eriksson föll till marken efter en hörna och blev liggandes. 

– Jag skallade ihop eller fick en armbåge av en i mitt lag. Det var en ren olycka, sånt som händer, säger ÅFF-backen.

Han togs åt sidan för omplåstring men märkte snabbt att det inte var aktuellt att spela vidare.

– Jag ville ju först inte acceptera det, man vill ju spela vidare och försöker intala sig själv att man mår bra. Men det var svart ett tag, jag låg kvar på planen och hörde folk prata så jag var nog inte avsvimmad. När jag fick kväljningar och började må illa kände jag att det inte gick att spela. 

En ambulans kallades till Ruddalen. Med största sannolikhet har Eriksson drabbats av en hjärnskakning. Han fick tillåtelse att åka med laget hem igen men skulle kontakta sjukvården om hans tillstånd skulle försämras.

Hur mår du i dag?

– Jag är trött och har ont i huvudet men jag har inte mått illa så det är positivt. Nu gäller det att vila.

ÅFF kan inte räkna med backen till returmötet mot Frölunda på Kopparvallen på söndag, en match som vi sänder här på sajten.

Ett manfall till var det sista som Jesper Ny och ÅFF behövde.

– Ja, så är det ju. Det känns som att det här var typiskt för säsongen. Vi har flera skadade just nu, inte bara många som är sjuka. Det är inget att göra åt. Vi tänker inte ge oss på söndag, det står bara 0-2 så det är inte alls omöjligt att vända, säger Eriksson. 

Karta: Kopparvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!