Tranåstränaren: "Vi har lärt oss en läxa"

Tranås har det fortsatt tufft i Hockeyettan. Mot Vimmerby kom en ny förlust. "Vi måste hålla oss borta från utvisningsbåset", menar tränaren.

Tranås föll igen.

Ishockey2021-10-15 22:54

Med bara 0–1-underläge efter första perioden kände tränaren Arto Miettinen att Tranås var med i matchen. Det visade de när de kvitterade till 1–1 genom Max Wattvil efter halva matchen.

– I början av den andra perioden spelade vi bättre. Vi får tryck på dem när vi börjar vinna puck och skapar ett par bra chanser.

Arto Miettinen menar att det är i disciplinen det brister. Och de positiva toner som inledde mittperioden, dämpades när VH gjorde 2–1 och 3–1 i fem mot fyra, respektive fem mot tre. Tredje målet tillkom efter ett matchstraff på Miro Mäkinen samtidigt som förre VH-profilen Oskar Lindgren satt utvisad.

Även om tränare Miettinen tycker att Tranås jobbar hårt i boxplay är han missnöjd med att tappa matchen med det han beskriver som "onödiga efterslängar".

– Vår målvakt (Victor Johnson) ska ha beröm för att han försöker hålla oss kvar oss i matchen.

Med endast tre poäng på kontot hoppas Arto Miettinen att de lärt sig en läxa när det gäller disciplinen och att hålla sig borta från utvisningsbåset.