Betygen: De spelarna var bäst i derbymatchen

Derbyt mellan Hultsfred och Lojal på Knektavallen slutade oavgjort, 1–1. Här är spelarna vi tyckte var bäst i båda lagen.

För första gången på många år möttes Hultsfred och Lojal i seriesammanhang.

Fotboll2020-07-01 20:45

Hultsfreds FK

3 stjärnor: Charlie Olsson

Olsson stod för en väldigt bra första halva av matchen, framförallt, och lät knappt någonting komma förbi på sin högerkant. Kom inte riktigt till offensivt, men la ner ett stort defensivt jobb. Var även väldigt hetlevrad under hela matchen, utan att gå över gränsen.

2 stjärnor: Oscar Karlsson

Mycket lugn och trygg i backlinjen under hela matchen. Räddade upp flera situationer där bak och gjorde det oftast väldigt kallt. Hade mycket att göra när Lojal tryckte på för ett segermål – men stod emot.

1 stjärna: Vladimir Radak

Var ett hot framåt med sina löpningar och hade lägen för att sätta åtminstone ett mål. Fick fast bollen på Lojals planhalva ett par gånger i den tunga andra halvleken och gav laget andrum.

SK Lojal

3 stjärnor: Kastriot Jashari

Lojals vassa anfallare var mittback den här matchen och gjorde ett mycket bra jobb på den positionen. Lugn, följsam och säker med bollen. I den andra halvleken hade han och hans backlinje full koll på HFK-spelarna.

2 stjärnor: Flamur Mullali

Slet och kämpade i 90 minuter. I den andra halvleken fick han utdelning, när han knoppade in en inläggsfrispark till 1–1. Hade bud på ännu fler mål och förtjänade kanske att få sätta en till boll. Bra insats av den notoriske målskytten.

1 stjärna: Ilhan Pepeljak

Styrde och ställde på mittfältet, speciellt i den andra halvleken när Lojal dominerade. Sökte hela tiden boll och var en trygghet på mitten. Slog även den fina frisparken till Mullalis mål.