Blytung förlust för IFK Tuna i bottenstriden

Aj, aj, aj. Nu ser det illa ut för IFK Tuna i division 4. Under lördagen hade de chansen att plocka viktiga poäng i bottenstriden. Men det blev förlust med 1-2 hemma mot Bankeryd.

IFK Tuna har kniven mot strupen i de två avslutande omgångarna.

IFK Tuna har kniven mot strupen i de två avslutande omgångarna.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-09-25 16:37

Förra helgen tog IFK Tuna tre viktiga poäng mot bottenkonkurrenten Ölmstad. Nu mötte de en annan bottenkonkurrent i form av Bankeryds SK, som låg sist i tabellen inför omgången. Vid seger hade IFK Tuna gått upp på nio poäng och lämnat det värsta bottenträsket. 

Nu blev det inte så. 

Hemmalaget fick förvisso en perfekt start. Victor Gustavsson gav sitt lag ledningen efter bara några minuter och spelet såg bra ut. 

– Vi hade bra kontroll på det och kom in rätt i matchen, säger tränaren Thomas Kongstad. 

Men sedan gjorde Bankeryd både 1-1 och 1-2 i mitten av första halvleken. I andra halvlek hade Tuna chans att kvittera när de fick straff. Men Ibrahim Doumbia fick se Bankeryds målvakt rädda hans straff. 

– Om vi hade fått till kvitteringen där hade nog resten av halvleken sett annorlunda ut. Nu försökte vi och jagade ett mål, men det räckte inte. Vi släppte till en del farliga kontringar också, konstaterar Tunatränaren. 

Insatsen? Sådär, enligt Thomas Kongstad. 

– Vi försöker och försöker, men det är för många tekniska misstag.

Nu har IFK Tuna ett tufft läge inför slutstriden. Med två matcher kvar ligger laget sist i tabellen, dock bara med en poäng upp till säker mark. Tuna avslutar med att möta Vimmerby IF och Gullringens GoIF.

– Den här förlusten förvärrar så klart. Det kommer bli jättetufft, men vi måste ge det en chans. Det är bara att fokusera fullt på Vimmerbymatchen nu, så får vi ta det därifrån.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!