Bomben: VIBK-stjärnan klar för spel utomlands

Det råder stor osäkerhet kring innebandysäsongen i Sverige. Då väljer Jonatan Green spel utomlands istället.

Vimmerby 13 januari 2021 13:25

Det skriver Vimmerby IBK i ett pressmeddelande. Den 23-årige forwarden är klar för Greåker i norska Elitserien.

– Med tanke på hur situationen ser ut här hemma i Sverige nu och att det funkade med mitt jobb att ta tjänstledigt under den här perioden, så fanns det ingenting som talade emot att få spela innebandy igen när den chansen dök upp, säger Jonatan Green.

Kontraktet med Greåker sträcker sig över resten av säsongen, med en ”klausul” som möjliggör att återvända till VIBK om serien startar om här i Sverige.

Greåker ligger för närvarande tvåa i Elitserien och kommer med stor sannolikhet att gå till slutspel.

– Mina förväntningar är höga. Jag kommer till ett bra lag som har väldigt höga ambitioner och som alltid är med och slåss om guldet i Norge. Det känns framförallt otroligt kul att äntligen få spela innebandy igen, säger Jonatan Green.

 

Som bekant avbröts den svenska division 1-säsongen i november – på grund av coronapandemin. Vimmerby IBK hann spela fyra matcher innan det tog stopp. Det resulterade i fyra poäng, efter två övertidsvinster och två förluster under ordinarie tid.

På de matcherna gjorde Jonatan Green tio poäng (5+5), vilket gör att han toppar den interna poängligan före Victor Wall (6+3) och Elias Travtjenko (2+3).

Nu blir det alltså spel i Norge. Tidigare har andra division 1-spelare i Sverige valt att gå samma väg. Bland annat har seriekonkurrenten Bergs IK tappat sin poängkung Oliver Liedberg till Tunet IBK.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Michael Nordin

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Innebandy

Nytt besked – Elmér kritisk: "Inte vad jag hoppats på"

Innebandy

Duellen: Vi väljer ut de bästa VIBK-lagen

Innebandy

Tränaren om beskedet: "Förödande för motivationen"

Innebandy

Kaptenens uppmaning: "Avsluta säsongen nu"

Innebandy

Fyra olika scenarier – så kan VIBK:s serie avgöras

Visa fler