Bra fart på tennisen i coronatider

Nu är det liv och rörelse på tennisbanorna vid Källängen igen. "Skönt att komma ut och spela", säger tennistränaren Johan Nilsson.

Nu är tennisen igång på Källängsbanorna i Vimmerby igen. Här slår Johan Nilsson in en backhand.

Nu är tennisen igång på Källängsbanorna i Vimmerby igen. Här slår Johan Nilsson in en backhand.

Foto: Magnus Strömsten

Tennis2020-05-11 18:30

Som kalvar på grönbete, eller något åt det hållet i alla fall. Många har längtat efter att få komma ut och lira tennis. Sagt och gjort. 

– Jag tycker att vi har fått en bra start. Vi är ungefär 80 spelare som tränar regelbundet, 60 ungdomar och 20 vuxna, säger Johan Nilsson. 

Han är inte bara tränare, utan även spelare i Vimmerbys A-lag. Förra säsongen spelade VTK i högsta serien utomhus. De degraderades och får nu rikta in sig på division två istället. 

– Det är nya bud igen. Seriestarten har flyttats fram ett par gånger. Nu ska vi igång i slutet av maj, men min känsla är att det är tveksamt. Jag tror att det blir framflyttat en gång till. 

Vilka lag kommer ni att möta?

– Kalmar, Vetlanda, Tingsryd och Falkenberg. För oss är det korta resor. Vi brukar åka mycket längre än så. 

Och era chanser?

– Bör vara goda. Förhoppningen är att vi har samma lag som tidigare. Däremot kommer inte Johan Wennerholm att vara med, då han gått tillbaka till Vetlanda. 

I söndags kunde man för första gången på länge se liveidrott i TV, då brödramötet mellan Elias och Mikael Ymer visades på SVT. Johan Nilsson var en av dem som tittade.

– Det var länge sedan man kunde se en livematch. Vi brukar alltid åka upp till Kungliga och titta på matcher i Stockholm Open. Nu var det helt tomt på läktaren och nja...det var lite märkligt. Men det var roligt att se, trots att jag inte såg så mycket av matchen. 

Storebror Elias vann för övrigt brödrakampen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!