Butiken tvingas hålla stängt efter omfattande inbrott

Filmen från övervakningskameran visar hur gärningspersonerna klättrar och hoppar in genom den krossade rutan i entrédörren till butiken.

I väntan på att få gå in. André Bjälefors, ägare till Ring Upp/ Dackebygdens Elektronik väntar på att polisens tekniker ska genomföra sin undersökning, så han kan gå in och börja städa efter tjuvarna.

I väntan på att få gå in. André Bjälefors, ägare till Ring Upp/ Dackebygdens Elektronik väntar på att polisens tekniker ska genomföra sin undersökning, så han kan gå in och börja städa efter tjuvarna.

Foto: OLOF CARLSON

Virserum2020-11-05 17:00

Vid strax efter klockan två, natten till torsdagen, drabbades Ring Upp/Dackebygdens Elektronik i Virserum av ett inbrott. Tjuvarna tog sig in genom att krossa pansarglaset i entrédörren med en ljudlig skräll. 

Vittnen har berättat för ägaren, André Bjälefors, hur man vaknat av smällen.

I skrivande stund är det dock oklart vad som stulits. André Bjälefors hade ännu på torsdagskvällen inte fått komma in i butiken för att kontrollera.

– Jag väntar fortfarande på att polisens tekniker ska komma och göra en undersökning, berättade han vid 16-tiden.

Butikens kassalåda fanns dock med bland stöldgodset. Den hittades sedan några kilometer från Virserum, utmed en mindre väg. 

André Bjälefors misstänker dock att butikens lager av mobiltelefoner har lockat tjuvarna.

– Vi fick hem en sändning så sent som på onsdagen, säger han.

Men det är ett mindre problem i sammanhanget, ett större och mer omedelbart problem är att hitta en ny dörr till butiken.

– Innan tjuvarna krossade pansarglaset försökte de bryta upp dörren, säger André Bjälefors. 

– Men de lyckades bara förstöra den. Om jag skulle öppna den, skulle det inte gå att stänga den igen. Så skev är dörren.

Han räknar inte med att kunna öppna butiken igen, förrän i början på nästa vecka. Måndag, eller möjligen tisdag, tror han.

Vittnen har också lämnat ett signalement på gärningsmännens bil, som sågs vid butiken under natten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!