Butikschefen om satsningen: "Det känns fantastiskt"

Det är en matbutik som blir först ut på det nya handelsområdet. Företaget bekräftar på sin hemsida att Famera Fastighetsbolag kommer att bygga 3 000 kvadratmeter åt dem.

Än så länge bara en tom, lite ödslig plan. Men våren 2022 ska Willys flytta in i helt nya lokaler som öppnar stora utvecklingsmöjligheter.

Än så länge bara en tom, lite ödslig plan. Men våren 2022 ska Willys flytta in i helt nya lokaler som öppnar stora utvecklingsmöjligheter.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-01-21 09:01

Matbutiken Willys är först ut att etablera på det nya handelsområdet. På det här viset får butiken betydligt större lokaler och även bättre parkeringsmöjligheter.

Det är ingen långflytt som planeras, det handlar i princip bara om tvärs över gatan, in på det nya handelsområdet som skapats här.

"Vi har en trogen och växande kundkrets i Hultsfred, och med det nya läget och helt nya, moderna lokaler får vi nu väldigt bra förutsättningar för att visa upp vårt koncept", säger Willys etableringschef Tor Gullberg i en kommentar på företagets hemsida.

Målet är att den nya butiken på handelsområdet ska stå inflyttningsklar våren 2022.

undefined
Butikschef Björn Gustavsson välkomnar satsningen på en ny Willysbutik i Hultsfred, som öppnar möjligheter till utveckling och framtidstro.

Den här satsningen hälsas med glädje av butikschefen i Hultsfred, Björn Gustavsson. Den kommer att öppna möjligheter till utveckling och framtidstro. 

– Det känns fantastiskt, självklart. Det har varit en lång process hur vi ska göra för att utveckla butiken, som pågått under större delen av 2020, säger Björn Gustavsson, som fick nyheten presenterad för sig för ett par dygn sedan.

– Det blev en kul start på nya året, tillägger han.

Hur nödvändig var den här satsningen för att Willys i Hultsfred ska fortsätta vara konkurrenskraftig?

– Det är tio år sedan vi byggde om butiken, så det är på tiden att det satsas. Det hade varit väldigt svårt att utveckla till en modern butik med bland annat självscanning och e-handel på den befintliga fastigheten. Det utrymmet finns inte.

Självscanning och e-handel började diskuteras för ett år sedan, men inte varit möjligt att genomföra i Hultsfred, på platsen man är i dag.

– Det hade ju varit att önska, särskilt med tanke på coronapandemin. För att vi ska kunna hänga med i det moderna är det en förutsättning att det finns för alla, inte bara i storstäderna.   

Som vi tidigare berättat, har Växjöbaserade Famera Fastigheter ytterligare en aktör klar för inflyttning på området. Men vem det är, är fortfarande hemligt.

För kommunalrådet Lars Rosander (C) är det kärkomna nyheter om den här etableringen.

– Det är väldigt positivt, säger han, jag räknar med att det kommer att bli några nya arbetstillfällen. 

Han pekar också på att den nya Willysbutiken kommer att bli en motor för utvecklingen på området, och inspirera fler att följa efter.

– Det är viktigt för starten på området, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!