Campingen: "Det har varit som 2019 igen"

Glädjesiffror för Vimmerby Camping. "Juli har varit toppen, vi har haft fullt i stort sett varje dag", säger Elisabeth Wolmeryd.

 "Jag tycker att det märks i hela Vimmerby att det varit en bra juli. Känslan är helt underbar, vi alla behövde detta efter förra året" säger Elisabeth Wolmeryd på Vimmerby Camping.

"Jag tycker att det märks i hela Vimmerby att det varit en bra juli. Känslan är helt underbar, vi alla behövde detta efter förra året" säger Elisabeth Wolmeryd på Vimmerby Camping.

Foto: Elin Elmström

Vimmerby2021-08-03 06:00

Efter en det stora inkomstbortfallet 2020 och en blygsam försäsong kan en lättad Elisabeth Wolmeryd på Vimmerby Camping konstatera att juli levererade. 

– Det har varit som 2019 igen. Vi har haft en beläggning på nästan 100 procent. Det behövdes efter en dålig försäsong, maj och juni var inte bra. Så för oss var juli ganska avgörande. Efter katastrofåret i fjol behövdes det här verkligen för att vi skulle överleva. Hela Vimmerby behövde det.

Med juli återvände även den internationella turismen. Enligt Elisabeth Wolmeryd vände situationen över en natt. 

– Innan restriktionerna släppte var det inte många alls. Det var på natten där mellan sista juni och första juli som det släppte som en bomb. Då började tyskarna boka. Så förutom svenskar har vi under juli haft mycket tyskar och fler danskar än 2019, däremot har det bara kommit en handfull norrmän. 

undefined
"Man har inte kunnat ha så mycket tankar inför den här säsongen. Det var svårt att lägga upp en planering men det har löst sig bra ändå", berättar Elisabeth Wolmeryd. Campingen hade nära på fullbelagt under juli.

Bokningsläget menar hon ser bra ut ett par veckor till. 

– Tyskarna kommer nog fortsätta komma hela månaden men många svenskar börjar jobba så från mitten av augusti ser vi att bokningarna avtar. Därefter tror jag att det kommer vara mer drop in. 

Hur ser du på framtiden?

– Det börjar att ljusna. Fortsätter det med att vi får en bra sensommar så kommer det kännas väldigt bra. Sedan beror det mycket på väder och vind. Blir det fint så tror jag att fler åka ut på mer helgutflykter än tidigare år eftersom man fortfarande vill hitta på saker, men det kommer vi nog snabbt märka. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!