Covidsmittade VIK-tränaren om läget: "Ruggigt tufft"

Västerviks IK har drabbats av covidutbrott i truppen flera gånger under säsongen och är långt ifrån det enda laget i Hockeyallsvenskan som fått skjuta upp matcher. "Jag är så less på det här nu", säger lagkaptenen Erik Gustafsson.

Martin Gudmundsson kommer ut ur sin karantän lagom till fredagens hemmamatch mot Södertälje på fredag.

Martin Gudmundsson kommer ut ur sin karantän lagom till fredagens hemmamatch mot Södertälje på fredag.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2022-01-18 07:00

På måndagen kom beskedet om att även onsdagens bortamatch mot Almtuna flyttas då VIK inte hinner få tillbaka tillräckligt med spelare från karantänen efter sitt senaste covidutbrott. Ibland de insjuknade är huvudtränaren Martin Gudmundsson.

– Jag har lite snor i näsan bara, det är hur lugnt som helst, säger han.

På träningen var han därmed frånvarande tillsammans med flera andra spelare. Totalt 15 utespelare och två målvakter drillades av Niklas Czarnecki och Gabriel Remelin.

– Det är inte samma sak att träna med så få spelare, men vi är glada över att faktiskt kunna träna. Vi har ju bara haft tre, fyra träningar på is sen juldagen, säger lagkaptenen Erik Gustafsson.

undefined
VIK-kaptenen Erik Gustafsson är less på allt som har med covid och uppskjutna matcher att göra, och han är nog inte ensam.

På tisdagen kommer fler spelare tillbaka från sina karantäner och förhoppningen är att kunna spela hemma mot Södertälje på fredag.

– Jag hoppas verkligen det. Vi skulle behöva spela igen och hålla igång kontinuerligt. En match på tre veckor är inte så mycket att gå på, speciellt inte då kropparna inte var på topp mot Mora, säger Gustafsson som börjar bli ordentligt trött på covidutbrott och uppskjutna matcher.

– Det är inte samma sak att spela hockey när det är som det är på läktarna heller. Jag är så less på det här nu.

Som en mönsterbrytare kommer VIK att spela en padelturnering på tisdagen.

– Trots läget är känslan ändå god. Vi spelade ganska bra mot både MoDo och Mora och jag hoppas att vi fortsätter därifrån på fredag, säger Martin Gudmundsson.

undefined
I slutet av veckan ska Lucas Sandström träffa rehabiliterings- och läkarteamet och se vad man kan komma fram till kring hans skada.

Hur står det till med Lucas Sandström?

– Det ser inte bra ut, tyvärr. Vi har testat både rehab, sprutor och behandlingar, men det blir inte bättre. Vi måste ta ett beslut kring honom snart.

Utöver Sebastian Benker, har ni andra nya spelare på gång?

– Vi tittar hela tiden, men det är tunt överallt.

Kommer Viktor Liljegren tillbaka?

– Vi har kontakt och hoppas kunna nyttja honom igen, men nu spelade han 10–12 minuter för Timrå senast så jag har svårt att se att det skulle ske i närtid.

Det har uppstått en del frågetecken kring Bode Wilde senaste tiden, hur blir det med honom?

– Vi har bara sju backar och tolv forwards utan Sandström så vi är rädda om det vi har nu. Jag kan varken säga bu eller bä. Februari kommer att bli tajt med matcher och då måste vi ha folk för att inte spela sönder oss. Det är ruggigt tufft, säger Gudmundsson.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!