Cyklelturer genom ett filmlandskap

Det finns olika sätt att uppleva det småländska landskapet. Att cykla igenom det är ett alternativ. Den för året nystartade verksamheten Cykla i Filmbyn hade ett 60-tal besökare förra veckan.

Gruppen av cyklister har precis kommit tillbaka från Mariannelundsturen. 
Carina Eldåker, Sara Schwardt, Inger Nilsson, Lillemor Harrysson och Carina Enqvist.

Gruppen av cyklister har precis kommit tillbaka från Mariannelundsturen. Carina Eldåker, Sara Schwardt, Inger Nilsson, Lillemor Harrysson och Carina Enqvist.

Foto: Tobias Klein

Mariannelund2020-07-04 12:00

Cykla i Filmlandskap är en upplevelse som finns precis utanför Mariannelund, vid Filmbyn Småland. Konceptet går ut på att besökare kan hyra en cykel och sedan cykla olika turer. Med Bullerbyn sex kilometer åt ena hållet och Katthult 10 kilometer åt det andra, finns olika turistmål i närheten.

Det är Carina Enqvist och Carina Eldåker som driver Cykla i Filmlandskap. Företaget är nystartat för i år och detta var något som de hade planerat sedan förra sommaren. De har nu ett 30-tal cyklar som hyrs ut.

– Vi ville ha en hållbar aktivitet som vi kan stå för och det hållbaraste vi har är cykeln, säger Carina Eldåker.

En av de mest populära turerna som de har är Mariannelundsturen på cirka 17 kilometer. Det är flera olika grupper som kommer och cyklar, allt från barnfamiljer till personalgrupper till stora ungdomssällskap, berättar Carina Enqvist.

– Det är många som vet vad det är men som aldrig varit där, säger Carina Eldåker när hon pratar om de sevärdheterna runt om Mariannelund.

Verksamheten hade förväntat sig att det skulle komma en del tyska besökare under sommaren, men med de reserestriktioner som finns just nu har den förväntan ändrats. Det har kommit flera besökare ändå, under förra veckan hade företaget ett 60-tal personer som hyrde cyklar.

– Om man vill stanna och bada eller plocka smultron så kan man göra det, säger Carina Enqvist.

– Man ska inte känna att man har bråttom tillbaka.

Det är Carina Eldåker och Carina Enqvist som driver Cykla i Filmlandskap.
Det är Carina Eldåker och Carina Enqvist som driver Cykla i Filmlandskap.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!