Stukat Lejonen gav Dackarna tuff match

Lejonen gav Dackarna en rejäl match i den första SM-kvartsfinalen. Till slut visade spetsförarna i Dackarna klassen när det gällde som mest och fick med sig en sexpoängsseger (42–48) från det första mötet.

Gislaved 14 september 2021 20:46

Innan den första kvartsfinalen mellan Lejonen och Dackarna skulle starta kom två tunga besked för Gislavedslaget. Både Jaroslaw Hampel och Robert Lambert fick kasta in handduken till tisdagens tävling. Hampel stoppades enligt uppgifter av sin polska klubb medan Lambert fick lämna Sverige av personliga skäl. Hemmalaget körde därför Riders Replacement för Lambert.

Trots det blev det en tuff, tät och spännande kamp mellan Smålandsrivalerna på OnePartnerGroup Arena. 

Lejonen rivstartade och gick upp till en 9–3-ledning efter två heat. Dackarnas förare verkade ha stora svårigheter att komma iväg snabbt och både Luke Becker och Jacob Thorssell nollade i sina heat. 

En mycket viktig femetta kom sedan för bortalaget, när Jason Doyle och Ricky Kling kontrollerade hem den i heat tre. Det blev även poängövertag (4–2) i det fjärde heatet för Målillalaget, tack vare Luke Becker och Maciej Janowski. 

Men Lejonen – anförda av den förre Dackeföraren Oliver Berntzon – ville absolut inte ge sig. De föjande fem heaten innan pausen slutade oavgjort (3–3) fyra gånger. Det var bara i det åttonde som Dackarna lyckades rycka med ett par poäng, då Tai Woffinden och Jacob Thorssell löste en 4–2-seger i heatet. 

De som på förhand hade väntat sig dominans av Dackarna hade fel. I paus hade gästerna visserligen ledningen, men bara med två poäng (26–28). 

Tvåpoängsledningen stod sig även efter elva körda heat. Både det tionde och det elfte slutade 3–3, där Lejonens Berntzon och Dackarnas Jason Doyle tog varsin heatseger.

Janowski och Tungate stod för ett matchavgörande ryck i det tolfte heatet. Dackeduon tog starten och höll Lejonens Mathias Thörnblom och Rohan Tungate bakom sig, vilket gav 5–1 för gästerna. I det läget var ställningen 33–39 och klar fördel för Dackarna inför de tre avslutande nomineringsheaten.

I det första hade Jacob Thorssell ledningen och Dackarna såg ut att gå mot heatseger. Då visade unge Casper Henriksson i Lejonen stort mod och tog sig förbi. Thorssell blev tvåa och Ricky Kling trea, vilket gav 3–3 i heatet och 36–42 i matchen. 

Janowski och Becker tog två respektive en poäng i heat 14, vilket innebar att Dackarna gick upp till 45 och att segern var klar. Dackarna ville dock dryga ut siffrorna i det sista heatet och få med sig ett så stort övertag som möjligt till nästa veckas retur. Tai Woffinden vann det 15:e heatet, men Jason Doyle slutade sist och vi fick ännu ett oavgjort heat. Dackarna vann med 48–42 och har sex poängs försprång till nästa vecka. 

 

Returen körs i Målilla nästa tisdag (21 september). 

Lejonen–Dackarna 42–48

LEJONEN:

1) Rohan Tungate – 7

2) Robert Lambert (Riders Replacement) – 

3) Mathias Thörnblom – 7

4) Oliver Berntzon – 14

5) Nicolai Klindt – 7

6) Linus Eklöf – 3

7) Casper Henriksson – 4

 

DACKARNA: 

1) Maciej Janowski – 11

2) Luke Becker – 6

3) Jacob Thorssell – 4

4) Tai Woffinden – 12

5) Jason Doyle – 12

6) Max Bogdanowicz – 0

7) Ricky Kling – 3

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco
Torbjörn Allvin

Ämnen du kan följa
Lejonen-Dackarna

På väg mot "succé" – då gick kedjan av: "Visste det..."

Berntzons fina kväll – poängbäst mot gamla laget: "Det mesta stämde"

Kritiken efter starka insatsen: "Hade han gjort sitt jobb som han har betalt för hade vi vunnit"

Struligt för Woffinden i starten – briljerade sedan: "Njuter av att komma hit"

Tuffare än väntat för krampaktigt Dackarna: "Hade hellre vunnit med 20 poäng"

Visa fler
Läs mer!

På väg mot "succé" – då gick kedjan av: "Visste det..."

Berntzons fina kväll – poängbäst mot gamla laget: "Det mesta stämde"

Struligt för Woffinden i starten – briljerade sedan: "Njuter av att komma hit"

Tuffare än väntat för krampaktigt Dackarna: "Hade hellre vunnit med 20 poäng"

Tufft och jämnt mot Lejonen • De var Dackebäst i Gislaved

Visa fler