Dackarnas madrömskväll - förlorade med 32 poäng

Det var en annorlunda uppställning som tog sig till Avesta för Dackarnas del. Matchen blev en skräckhistoria för Dackarna och slutade 29-61.

Det var en jobbig kväll för Dackarna.

Det var en jobbig kväll för Dackarna.

Foto: Filip Gustafsson

Speedway2021-08-03 21:15

Det började med en fyra-två-förlust i det första heatet och starten var inte den bästa på kvällen och där stod Antonio Lindbäck för underhållningen nere på ovalen minst sagt. Men i det andra heatet som var Jacob Thorssells comeback efter några veckors skadefrånvaro visade han vad skåpet skulle stå och kasserade in tre poäng. Ställningen var 6-6. Ställningen var även lika inför sladdpausen efter tredje heatet då Becker som Doyles första riders tog en trea till Dackarna medan Bogdanowicz kom i mål tomhänt. Ställningen 9-9. 

Nästa akt var inte alls kul med Dackeögon sett. Tre femettor på raken där Masarna slog namn som Jensen, Thorssell och Becker. Det var som att se en repris av det fjärde heatet hela tiden kändes det som. Från ställningen 9-9 till 14-10 som växte inför den andra sladdpausen till 24-12. 

Efter en extra lång paus då en på arenan behövde sjukvård var matchen stoppad i en halvtimme. Därefter skiljde det som värst 16 poäng i det åttonde heatet. Men till det nionde så toppade Teurnberg med Becker och Thorssell vilket var ett klokt val då det slutade med en femetta till Dackarna efter att Jacob balanserat på linan mellan andra och tredje plats. Ställningen: 33-21.

Jacob kom ut i det tionde heatet och tog en trepoängare till, mycket välbehövligt. Ställningen inför det tolfte heatet var 41-25. Dackarnas Thorsell åter ute på banan och såg ut att ta en trepoängare till men det tog stopp i sista kurvan. Motorcykeln pajar och han seglar ner till sista plats och nu 20 poängs övertag till Avestalaget inför nomineringsheaten.

I det tolfte heatet blev det inte bättre, en sjätte femetta till Masarna, likaså i fjortonde heatet. Absolut inget att snacka om och där bärgade Masarna bonuspoängen och kammade hem totalt tre poäng. Trots att Dackarna ställde Becker och Thorssell i det sista heatet var Bröderna Pawlicki för starka och tog kvällens sista möjliga femetta. Matchen slutade 29-61 till Dackarna. 

Förarnas poäng

Dackarna

1. Luke Becker 13p

2. Tero Aarnio 3p

3. Rasmus Jensen 2p

4. Jacob Thorssell 10p

5. Jason Doyle (riders replacement)

6. Avon van Dyck 0p

7. Max Bogdanowicz 1p

Masarna

1. Przemyslaw Pawlicki 11p

2. Antonio Lindbäck 12p

3. David Bellego 9p

4. Dimitri Bergé 8p

5. Piotr Pawlicki 12p

6. Philip Hellström-Bängs 9p

7. Emil Millberg

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!