Dackarnas säsong över – dubbelmötet avgjordes tidigt

Dackarna hade ett berg att bestiga i returmatchen på hemmaplan mot Indianerna. Det berget visade sig bli alldeles för svårt att ta sig över. Indianerna är vidare till semifinal – Dackarna är utslagna.

Indianerna fortsatte att köra bra även under onsdagen. Dackarna hade det återigen tufft.

Indianerna fortsatte att köra bra även under onsdagen. Dackarna hade det återigen tufft.

Foto: Haris Dreco

Speedway2020-09-23 20:16

Dackarnas tunga 53–36-förlust borta i Kumla under tisdagen blev kostsam. Returen kördes dagen efter, i Målilla, på Skrotfrag Arena. Men underläget var helt enkelt för stort. 

Hemmalaget fick sämsta tänkbara start på onsdagkvällens match när polacken Pawel Przedpelski tvingades bryta i det första heatet. I omstarten hade Dackarna därmed bara Jacob Thorssell, mot Indianernas två förare. Där blev det 4–2 till Indianerna. 

Sedan följde två oavgjorda heat innan matchens och dubbelmötets avgörande moment skulle komma. I heat fyra tog Indianerna först en 4–2-seger, innan det var dags för kvällens första femetta i heat fem. Pontus Aspgren och Max Fricke flög fram i starten och lämnade Joel Kling och Oliver Berntzon bakom sig. När den sistnämnda fick stopp så var vägen öppen för Indianerna att ta femettan. Det gjorde man också – och där var det i princip avgjort. 

Värre blev det i heat sju, då Berntzon inte kom till start och Joel Kling tvingades köra ensam mot Grahn och Iversen. Visserligen blev det två poäng för Kling, men Iversen och Grahn tog tillsammans fyra. 

Efter nio körda heat kunde Indianerna räkna hem semifinalplatsen, vid ställningen 32–22 i favör för Indianerna. Förutsatt att man inte nollade i alla resterande heat hade Dackarna ingen chans att komma tillbaka. Någon mirakelvändning blev det inte, och Indianerna kunde enkelt bevaka sitt övertag och ro dubbelmötet i hamn.

När Iversen och Max Fricke tog en femetta i heat tio så var det definitivt avgjort (23–37).

39–51 blev sedan slutresultatet och Indianerna vann därmed båda matcherna mot Dackarna.

Det innebär att Dackarnas speedwaysäsong är över och att det inte blev något guld den här gången heller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!