Dackarnas stjärna i otäck krasch mot Västervik

I matchen mellan Västervik och Dackarna under tisdagskvällen var tre förare med i en krasch, där Dackeföraren Oliver Berntzon var den som låg kvar på banan längst av förarna efter olyckan.

Foto: Michael Nordin

Speedway2020-09-15 19:27

Det var i det tredje heatet som olyckan var framme, när Dackarnas Oliver Berntzon kom iväg snabbast i starten. Men redan i den första kurvan hakade Västerviks Mikkel B Jensen i hans bakhjul och båda förarna tappade kontrollen och far mot luftstaketet. Theo Johansson, som låg precis bakom de båda, kunde inte undvika dem och tappade också kontrollen. 

Efter kraschen reste sig Johansson ganska snabbt och satte sig mot luftstaketet. Berntzon låg däremot kvar raklång på banan. Dackarnas lagledare Peter Karlsson var snabbt framme och tittade till sin stjärnförare. Efter några minuter, när sjukvårdare hade tittat till Berntzon, kunde han resa sig och halta ut mot depån. Han kunde däremot inte vara med i omstarten av heatet.

UPPDATERING 19.45: Men i det sjätte heatet kom Berntzon till start och såg ut att ha problem i inledningen av heatet. "Vispen" låg länge trea, bakom Västerviks Linus Sundström och Mads Hansen. Sedan bestämde Berntzon sig och tog sig först förbi Hansen. I den sista kurvan, precis innan målgång, lyckades han också mycket snyggt köra om Sundström och knipa heatsegern.

Dackarnas lagledare Peter Karlsson säger så här:

– Oliver har ont efter smällen, men han kan fortsätta köra. Skönt att det inte var något allvarligt. Vi har inte råd att få honom skadad.

UPPDATERING 19.50: Västerviks Mikkel B Jensen har missat två raka heat, efter kraschen i början av matchen. Enligt speakern har han problem med en handled.

UPPDATERING 19.58: Oliver Berntzon kom inte till start i heat 9, utan ersattes av Avon Van Dyck. Vi kan väl misstänka att det hänger ihop med kraschen i heat 3. Berntzon såg ut att ha ont efter sin seger i heat 6. Direkt efteråt satte han sig på en stol i depån och grimaserade illa.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!