Dansk-svensk storfilm till USA

Den danske storstjärnan Mads Mikkelsens senaste film, "Rättfärdighetens ryttare", har sålts för distribution i USA, rapporterar Variety.

Mads Mikkelsen och Nikolaj Lie Kaas under inspelningen av den danska filmen "Rättfärdighetens ryttare" i Göteborg i februari i år.

Mads Mikkelsen och Nikolaj Lie Kaas under inspelningen av den danska filmen "Rättfärdighetens ryttare" i Göteborg i februari i år.

Foto: Adam Ihse/TT

Kultur och Nöje2020-12-04 05:50

Filmen, som är skriven och regisserad av Anders Thomas Jensen ("Blinkande lyktor", "Bröder"), är en samproduktion mellan Zentropa och Film i Väst och är inspelad i Göteborg och Skara.

– Av alla mina filmer så hade jag mest kul när jag gjorde den här. Förhoppningsvis kommer den amerikanska publiken att uppskatta den, säger Anders Thomas Jensen till Variety.

Filmen handlar om Markus (Mikkelsen) som nyligen har lämnat det militära. När hans fru omkommer i en tågolycka blir han ensam med tonårsdottern Mathilde (Andrea Heick Gadeberg). Men sakta börjar det gå upp för Markus att hustruns död kanske inte var en olycka och han beslutar sig för att hämnas.

– Jag älskar Anders Thomas universum, sade Mikkelsen till TT i februari, i samband med inspelningen av filmen.

– Det finns inget som liknar det tycker jag. Det är väldigt poetiskt och väldigt galet. Det finns en massa beståndsdelar som jag tycker att en bra film ska ha. Samtidigt känner jag ingen som gör det han gör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!