Därför fortsätter tränaren: "Det finns potential"

Krister Borgh och Hultsfreds FK har kommit överens om ett fortsatt samarbete. Huvudtränare leder laget år 2021. "Jag tvekade inte ens", säger Borgh.

Krister Borgh fortsätter som huvudtränare för Hultsfreds FK.

Krister Borgh fortsätter som huvudtränare för Hultsfreds FK.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2020-10-19 17:51

Mångårige fotbollsledaren Krister Borgh tog över som huvudtränare för Hultsfreds FK förra vintern och ledde laget till en fjärdeplats i division 5 i år. Trots att man gick obesegrade genom hela den förkortade säsongen så blev det inget kvalspel för Borgh och HFK.

– När jag gått igenom lite tabeller så är det IFK Oskarshamn, Moheda och vi av alla division fem-lag som gått obesegrade genom säsongen. Sen vann vi lite för få matcher för att ta kvalplatsen, säger tränaren.

Vad saknades för att ni skulle ta den?

– Det kanske var lite orutin som lyste igenom. Sen gjorde vi för få mål.

Tränarfrågan behöver man dock inte oroa sig för hos HFK. Borgh har skrivit på för en fortsättning som huvudtränare för herrlaget. Kontraktet är på ett plus ett år.

– Det har varit klart ett tag. Jag tycker att det fortfarande är jäkligt roligt och det finns potential i den här gruppen. Utvecklingen hos de yngre grabbarna går framåt och det ser intressant ut. Jag tvekade inte ens att skriva på för en fortsättning, säger Borgh.

Nu väntar ett intensivt arbete för att spika spelartruppen som Borgh ska leda år 2021.

Vad behöver ni få in för att ta nästa steg?

– Visst, lite spelare med kvalitet skulle man inte tacka nej till. Men här i trakten så slåss alla föreningar om i stort sett samma spelare, så det är svårt, säger tränaren, som också hoppas att resten av ledarstaben fortsätter:

– Vi är inte riktigt där än men jag hoppas och tror att majoriteten kör vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!