Han tvingas stå över VM-premiären

När VM-serien i enduro drar igång med en deltävling i Portugal i helgen och en i Italien helgen efter så kommer inte Vimmerbyföraren Filip Bengtsson till start.

Filip Bengtsson känner av sin skada i handen och väljer att avstå de två första VM-deltävlingarna i enduro.

Filip Bengtsson känner av sin skada i handen och väljer att avstå de två första VM-deltävlingarna i enduro.

Foto: Magnus Strömsten

Enduro2021-06-17 07:30

Anledningen till att Bengtsson tvingas att avstå de två första VM-deltävlingarna är att den skada han ådrog sig i september ifjol på en SM-deltävling gör sig påmind fortfarande. Han ådrog sig då bland annat fem frakturer i vänsterhanden i en våldsam vurpa.

– Jag kände mig hyfsat återställd i vintras och provade att åka ett par endurotävlingar då. Det gick okej även om jag hade ont. Den senaste tiden har jag ökat på träningsdosen och kört mycket mer och då har smärtan tilltagit, säger Bengtsson som därför väljer att avstå tävlingarna i Portugal och Italien.

– Ska man köra VM och åka så pass långt måste man vara helt hundra och det känner jag inte att jag är nu. Därför stannar jag hemma. Jag har varit i Linköping och kollat upp handen också och då konstaterades att jag har artros i lederna i handen. Det ska ändå funka att köra med det om jag gör det kontrollerat och inte överanstränger mig.

Efter att ha vilat helt från körning de senaste två veckorna börjar Bengtsson känna sig bättre igen och har inte givit upp hoppet om att köra den här säsongen.

– Jag siktar på att komma till start i nästa SM-deltävling om två veckor. Känns det bra då kommer jag delta i VM-deltävlingen i Estland om en månad och veckan efter det när Skövde arrangerar sin deltävling i VM. Det hade kul att kunna delta i de loppen och hitta tillbaka till formen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!