Därför valde kaptenen att stanna: "Bara VH som gäller"

Anton Carlssons första år som lagkapten för Vimmerby Hockey kunde ha lett ända fram till en kvalserie. Så blev det inte – men 24-åringen är rejält revanschsugen. "Jag vill vara med och ta upp VH", säger han kort efter att hans kontraktsförlängning presenterats.

Anton Carlsson stannar i Vimmerby Hockey. "Det blir en liten nystart", säger han.

Anton Carlsson stannar i Vimmerby Hockey. "Det blir en liten nystart", säger han.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-04-22 20:30

Anton Carlsson har varit Vimmerby Hockey trogen under hela sin karriär och belönades också med ett "C" på bröstet under förra säsongen. På torsdagen blev det klart att lagkaptenen förlängt sitt kontrakt med VH och att han spelar vidare i Hockeyettan. 

Beskedet kom bara tolv dagar efter att säsongen tagit slut, efter ett surt uttåg mot Troja/Ljungby i kvartsfinalen. 

– Det var faktiskt ett av de tyngre uttågen man varit med om, förklarar Anton Carlsson. 

Hur har dina tankar kring din framtid gått efter det?

– Jag reflekterade över framtiden i några dagar. Jag har varit tydlig mot "Mogge" (Morgan Persson, klubb- och sportchef i VH) och min agent att det bara är Vimmerby som gäller när det kommer till Hockeyettan. Jag trivs väldigt bra här och känner att jag fortfarande kan utvecklas mycket. Visst, man har ju lyssnat av och tittat på vad som finns, men inget var intressant för mig. 

Carlsson hoppas också att hans tidiga kontraktsförlängning sänder en signal till övriga spelare. 

– Ja, jag hoppas att så många som möjligt vill vara kvar, menar 24-åringen, som dock fått se nyckelspelarna Tomas Rydén och Mattias Wigley lämna VH för Hockeyallsvenskan. 

– Det blir en liten nystart på sätt och vis med tanke på att det är så pass bra spelare som lämnat. Samtidigt har vi en stark stomme, med Pelle (Ström) och mig själv, bland andra. Nu hoppas jag att vi kan bygga upp något nytt och jag litar på att "Mogge" gör sitt jobb på bästa sätt. 

Kaptensfrågan då? Ja, VH ska som bekant få en ny tränare och om Carlsson får fortsatt förtroende återstår att se. 

Vad känner du själv kring kaptensrollen?

 – Det är inget som jag tar för givet. Det har varit lärorikt att få vara kapten under säsongen och det är klart att jag hade tyckt det var roligt att få fortsätta vara det igen. Men blir det någon annan så är det inga problem, för det är helt upp till tränaren och hans ledarstab, säger Anton Carlsson, som redan nu ser fram mot vad nästa säsong har att erbjuda:

– Med tanke på hur det slutade senast så är man väldigt revanschsugen. Jag vill göra ett nytt försök och vara med och ta upp VH, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!