De laddar för premiär – men vem ska vakta kassen?

I helgen är det dags. Då är det premiär för nykomlingen HM IS i innebandytrean. "Serien ser tuff ut på förhand och det är många matcher. Det gäller att vi vinner rätt typ av matcher för att klara vårt mål", säger Jimmy Risberg.

Jimmy Risberg är spelande tränare i det HM IS, som i helgen har seriepremiär i division tre.

Jimmy Risberg är spelande tränare i det HM IS, som i helgen har seriepremiär i division tre.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Innebandy2020-10-01 10:00

Tanken var egentligen att HM IS skulle haft en ny tränare till kommande säsong. Så blev det inte. Istället kör tränartrojkan Jimmy Risberg, Alexander Larsson och Emil Sjökvist vidare.

Frågan är då hur pass förberett nykomlingen är inför stundande seriespel?

– Vi har lagt träningsmatcherna till handlingarna. Tyvärr har vi inte kunnat spelat med A-truppen fullt ut. Utöver ett par skador så är det några av fotbollskillarna som inte varit med än, säger Risberg.

Det finns ett värre orosmoment än så, nämligen målvaktsfrågan...

– Det är inte optimalt. Ingen av våra två tilltänkta målvakter (Simon Bowein och Mikael Andersson) har knappt varit med. De är osäkra kort, men vi hoppas verkligen att åtminstone en av dem kan köra.

Så...hur löser ni det nu?

– William Sandin har gjort comeback efter något års uppehåll. Det är en ung kille, som gjort det jättebra på träningarna. Han har stor utvecklingspotential.

I onsdagens träningsmatch mot Vimmerby B, var det dock nyförvärvet Isak Johansson som ställde sig mellan stolparna.

– Han är egentligen utespelare, men har ont i en fot. Mot VIBK fick han vara målvakt, säger Risberg.

Utöver honom är Samuel Gustafsson också ny, även han från Vimmerby. Som ett halvt nyförvärv kan även Viktor Friman räknas in. Han kunde inte spela fullt ut förra säsongen och är med sina kvaliteter en absolut nyckelspelare för HM IS.

– Viktor är en riktig poängspelare. 

I kategorin nyckelspelare nämner Risberg även Erik Stejdahl och Marcus Edgren.

– Erik har inte kommit igång än, då fotbollen inte är klar. Kan han bibehålla samma höga standard som förra säsongen, både defensivt och offensivt, är han otroligt viktig för oss. Samma sak med Edgren, som har en nyckelroll med sin kloka defensiv.

Hur ska den här säsongen bli lyckad?

– Nummer ett är att vi får koll på målvaktsposten. Nummer två är att vi får till vår defensiv och att vi håller ihop som en enhet. Offensiven är jag inte ett dugg orolig för. Vi har många vassa spelare framåt, vilket vi visade förra säsongen. Jag tror att vi hade med sex spelare topp-tio i seriens poängliga.

Seriepremiären spelas på söndag, borta mot Vetlanda B. Målet är nytt kontrakt. 

Lagen i serien

Bankeryd, Gränna B, HMIS, Husar, Månsarp, Nässjö, Sävsjö B, Södra Vättern, Tenhult, Westbo, Vetlanda B, Värnamo, Östra. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!