De nyanställer under pandemin ”Vi är förskonade lokalt"

Fastighetsbyrån i Vimmerby satsar i corona-tider. Under onsdagen välkomnade företaget en ny medarbetare.

Kontorschef Magnus Boberg tillsammans med nyanställda Annie Ivarsson.

Kontorschef Magnus Boberg tillsammans med nyanställda Annie Ivarsson.

Foto: Elin E Elmström

Vimmerby2020-07-01 20:20

Många branscher har drabbats hårt till följd av Covid-19. Men på Fastighetsbyrån i Vimmerby gör idag nyexaminerade Annie Ivarsson från Målilla sin första dag som mäklare.

– Det känns jättebra och samtidigt lite overkligt. Man kan inte räkna med att gå ut direkt i arbete så jag är väldigt glad och tacksam över att det löste sig så bra som det gjorde, berättar hon.

Anledningen till nyanställningen menar kontorschef Magnus Boberg är att mäklarbranschen i Vimmerby är förskonad. 

–Jag kan inte prata för mina kollegor i de större städerna där det har varit mer hysteri. Här nere är vi en förskonad bransch. Därför känner vi att vi kan investera och satsa. Jag tror att det är för att vi har ett mindre utbud med relativt låga priser. Folk behöver fortfarande flytta och bo. Försäljningsmässigt ligger vi minst lika bra i antalet försäljningar som förra året. Inte heller märker vi av att det är ett mindre antal personer på visningarna.  Det enda jag märkt är att folk uttrycker en oro inför framtiden och inte har varit lika pigga på att ta framtidsbeslut när det gäller kommande nybyggnationer, säger han.

Däremot menar Magnus Boberg att pandemin påverkat verksamheten på andra sätt. 

–Vi har behövt anpassa oss. Till exempel har det inte gått ha tio familjer som kommer på en gång utan vi har behövt ha fler enskilda visningar. Sedan är vi noga och kollar med kunderna om de är det minsta förskyllda, då bokar vi om tiden. Vi är också noga med vår egen hygien och har alltid med oss handsprit.

"Jag gillar alla kundmöten, att alla dagar är olika och att man styr över sitt eget schema. Det är både spännande och lite läskigt att nu få göra det på riktigt." berättar  Annie Ivarsson.
"Jag gillar alla kundmöten, att alla dagar är olika och att man styr över sitt eget schema. Det är både spännande och lite läskigt att nu få göra det på riktigt." berättar Annie Ivarsson.
Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!