De var bäst när Vimmerby vann hemmapremiären

"Det var betydligt jämnare än vad siffrorna visar." Det säger Tobias Asklöf efter Vimmerby BK:s 15–4-seger mot BK Nobel.

Här är Vimmerby BK:s tre bästa spelare i hemmapremiären: Jonny Sandberg, Tobias Asklöf och Robin Stefansson.

Här är Vimmerby BK:s tre bästa spelare i hemmapremiären: Jonny Sandberg, Tobias Asklöf och Robin Stefansson.

Foto: Michael Nordin

Bowling2020-10-24 21:09

Han syftar framför allt på två avgörande sekvenser:

– I den andra serien vann vi bara en bana, men där var segermarginalen så stor att vi vann totalen. Därmed blev det 3–2 till dem istället för 4–1.

– Därefter skiljde det bara några käglor i den tredje serien. Det var jättejämnt. De kunde ha vunnit med 4–1. Istället blev det 4–0 till oss och därmed var matchen avgjord. Vi spelade väldigt bra i de avgörande slagen.

Noterbart är att kägelpoängen endast var 5839–5460, vilket är mycket ovanligt på allsvensk nivå.

– Det är snarare division 2-klass. Men det har sin förklaring. I grunden har vi en otroligt tuff profil (Elitserien 36). Nu blev den ännu tuffare, eftersom Nobel spelade med speciella klot för att grisa till det lite extra. Det var en uttalad taktik, för att ta bort vår hemmaplansfördel. De spelade ner oljan, helt enkelt.

Men det hjälpte inte...?

– Nej, de kanske grisade ner banorna för mycket. Vi lyckades spärra bättre, säger Tobias Asklöf som var mycket nöjd efter hemmapremiären.

– På förhand var jag jätteorolig inför den här matchen. Nobel har många duktiga bowlare.

Det har uppenbarligen Vimmerby också. Inte minst gjorde Tobias Asklöf en kanonmatch i lördags. Han var i en klass för sig och noterade 858 poäng. I övrigt var det bara två spelare som kom över 750-strecket.

Alla VBK-poäng: Tobias Asklöf 858, Robin Stefansson 752, Jonny Sandberg 744, Martin Aldebert 730, Albin Sandberg 718, Isac Wall 710, Peter Thorstensson 674, Morgan Holmström 511 (3), Peter Bexenius 142 (1).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!