"Det är bra att de äntligen får upp ögonen för oss"

"Det är alldeles underbart, det är ju det bästa som kan hända" säger Christel Rüdiger Karlsson på Hultsfred-Vimmerbys kvinnojour om länsunionens förslag på permanent ekonomiskt stöd.

"Nu har vi en lägenhet tom men annars har det varit fullt hela sommaren. Vi har haft många förfrågningar, samtal och så" berättar Christel Rüdiger Karlsson om trycket på kvinnojouren.

"Nu har vi en lägenhet tom men annars har det varit fullt hela sommaren. Vi har haft många förfrågningar, samtal och så" berättar Christel Rüdiger Karlsson om trycket på kvinnojouren.

Foto: Sofie Olsson/arkiv

Vimmerby2020-10-28 20:03

Det var i mitten av oktober som den styrande majoriteten i regionen som kallar sig för Länsunionen, som består av Socialdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet, presenterade förslaget om ett permanent ekonomiskt stöd till länets tre kvinnojourer, som en del av regionbudgeten.

I början av maj beslutades det att ett tillfälligt stöd om 120 000 kronor tilldelades till de tre kvinnojourerna, men nu vill alltså Länsunionen göra stödet permanent, och dessutom höja stödet till 250 000 kronor.

– Vi permanentar och utökar stödet till 250 000 kronor per år. Man kan säga att det är en krona per invånare, och stödet kommer att fördelas på jourerna efter storlek på kommun, sa Johanna Wyckman (L), ordförande för beredningen för hållbarhet och folkhälsa, i mitten av oktober till vår tidning.

Ett ekonomiskt stöd skulle kunna innebära mycket för Hultsfreds-Vimmerbys kvinnojour, menar Christel Rüdiger Karlsson.

– Det kan innebära en extra lägenhet kanske eller mer utbildning till oss som jobbar i kvinnojouren. Stöd till barnen och sådär, så det innebär väldigt mycket.

Räcker det här stödet eller skulle ni behöva mer ekonomiskt stöd?

– Det är svårt att säga. Vi har det ganska bra just nu i alla fall. Det är bra att de äntligen får upp ögonen för oss och ser vikten av att kvinnojourerna finns och att vi behöver det här stödet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!