"Det kan nog smälla lite i premiären"

Västerviks Damfotboll ser fram emot onsdagens division 4-premiär borta mot Frödinge/Brantestad. "Vi borde vinna", säger tränaren Tobias Ring.

Västerviks Damfotbolls tränare Tobias Ring är positiv inför onsdagens seriepremiär i division 4.

Västerviks Damfotbolls tränare Tobias Ring är positiv inför onsdagens seriepremiär i division 4.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2020-08-05 10:00

Med 25–35 spelare på varje träning har Västerviks Damfotbolls tränare Tobias Ring ett tacksamt problem inför onsdagskvällens premiär.

– Jag hade en startelva klar, men flera av våra yngre tjejer har visat framfötterna så jag kanske får tänka om. Det är en ruggig konkurrens, menar RIng vars stora trupp består av spelare mellan 14 och 47 års ålder.

Nya för i år är Thea Ring och Amanda Lundberg från Vimmerby IF och Maya Gunnarsson, Alva Andersson, Tuva Cederlöf, Alice Andersson, Vera Gunnarsson och assisterande tränaren Mikael Gunnarsson från Frödinge/Brantestad tillika kvällens motståndare.

– Lite speciellt att möta just dem, så klart. Vi spelade oavgjort mot dem i cupen och jag tycker att vi borde vinna den här gången. De brukar spela ganska hårt och fysiskt, men vi har också tuffingar i laget så det kan nog smälla lite, säger Ring.

Finns det någon i er trupp som man ska hålla ögonen på?

– Helt klart vår målvakt Ellinor Johansson. Hon är stor, lång och ruggigt bra. Kortare målvakter kan ha lite problem med höga bollar, men där är Ellinor riktigt stark. Dessutom är Amanda Lundberg från Vimmerby tillbaka ordentligt efter sin graviditet och det märks att hon har spelat på hög nivå. Hon pratar mycket på planen också, vilket behövs.

Något mål för säsongen är inte uttalat.

– Men jag tror nog att de flesta spelar för att gå upp till trean. Det är där vi ska vara. Vi ska börja med en seger i premiären, avslutar Västerviks tränare Tobias Ring.

Karta: Lundavallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!