Djerf och Karlsson tillbaka i RIF: "Otrolig konkurrens"

Rimforsa IF tog sig vidare i Östgötacupen efter straffar mot Gottfridsberg. Nu väntar nästa test och nästa omgång, när Skärblacka IF gästar Åsundavallen. "Vi ska testa lite nya idéer", säger RIF-tränaren Erik Svensson.

Hilding Djerf finns med i Rimforsas startelva mot Skärblacka.

Hilding Djerf finns med i Rimforsas startelva mot Skärblacka.

Foto: Ossian Mathiasson

Fotboll2021-08-04 11:30

Östgötacupen slopade som bekant gruppspelet i år och gick istället direkt över till slutspel och utslagsmatcher. För Rimforsa IF:s herrar kunde det tagit slut i den första rundan, när man mötte Gottfridsberg. Men RIF klarade sig vidare, tack vare en seger efter straffläggning. 

Och efter ett uppehåll är det nu dags för nästa omgång. På onsdag kväll möter man Skärblacka hemma på Åsundavallen. 

– Det ska bli jäkligt roligt. Vi har haft bra fart på träningarna och det är otrolig konkurrens i laget nu, säger Rimforsas tränare Erik Svensson. 

Två spelare som finns med till cupmatchen är Hilding Djerf och Daniel Karlsson. Den förstnämnde går in direkt från start.

– Två kompetenta spelare, givetvis. De går in och höjer konkurrensen ytterligare, menar tränaren. 

Samtidigt medger Svensson att man kommer testa "nya idéer". Exakt vad som blir nytt vill han inte gå in på. 

– Det räcker med att säga nya idéer, haha. Nej, men det blir lite nygamla saker som vi testar. Det kommer att bli en bra värdemätare för oss att möta Skärblacka och det är ett bra lag. Men vi går in för att vinna, precis som vanligt. 

Hur ser det ut på skadefronten?

– Vi inväntar besked från Petter Melkersson, som har problem med en fot. Vi kommer inte att ta några risker eftersom vi har seriematch redan på söndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!