Gustafsson hjälte för tappert Djursdala

Genom att nicka in en hörna i slutminuten till 2–1 för Djursdala hemma mot Ariel såg Daniel Gustafsson till att laget kan kämpa vidare om seriesegern och får ett derby mot Södra Vi nästa helg med extra mycket på spel.

Daniel Gustafsson blev matchvinnare för Djursdala i toppmötet med Ariel.

Daniel Gustafsson blev matchvinnare för Djursdala i toppmötet med Ariel.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2021-09-26 18:44

IF Ariel har länge sett ut att gå mot seriesegern i den nordöstra fotbollsfemman. Laget har visat sig vara seriens klart mest effektiva framåt, men i söndagens möte stötte de på patrull i form av Djursdala som å sin sida har visat sig ha seriens starkaste defensiv.

– Vi hade rätt bra koll på hur Ariel skulle spela och tog ut dem väl tycker jag, säger DSK-tränaren Torbjörn Allvin.

Efter 0–0 i halvtid och en chansfattig halvlek som däremot innehöll ett rött kort på slutet tog matchen fart i andra halvlek.

– De fick en frilägesutvisning efter att Ricky Gustafsson blivit fälld och nästan fått straff också när han var på väg att ge oss ledningen, säger Allvin som ändå fick se Ariel ta ledningen 20 minuter in i andra halvlek.

– Vi gjorde självmål efter en hörna, men tog oss samman snabbt och visade en härlig inställning.

DSK gick ner på trebackslinje och fick in 1–1 snabbt genom Simon Lennartsson. Det såg ut att stå sig matchen ut, men på slutet klev en hjälte fram på en hörna.

– Daniel "Bränna" Gustafsson nådde högst och tryckte in 2–1. Ett mål laget verkligen förtjänade efter att ha krigat så bra för varandra matchen igenom, sa Allvin.

I tabellen gick DSK upp som tvåa på 19 poäng och är en poäng före Ariel på 18 och en efter Södra Vi på 20.

Lita på att det kommer att bli ett laddat derby mellan SVIF och DSK på Ulfveskog kommande helg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!