Dramatik efter guldet – VMS-stjärnan i otäck krasch

Från glädjerus och SM-guld till krasch och brutna fingrar och skulderblad. Filip Bengtsson väntar nu på att opereras, men får inte göra det i Kalmar dit han skickades. "Det känns för jäkligt. Nu måste han förflyttas till Ystad av någon anledning", säger Oscar Blom.

Kalmar 14 september 2020 19:16

I lördags tog Vimmerbyföraren Filip Bengtsson sitt sjätte SM-guld i stor stil i motocross. 

I söndags morse var han i farten igen – i Vetlanda. Nu för att försöka skaffa sig ett ännu större grepp om guldet i enduro-SM. 

Strax innan han korsade mållinjen på första sträckan var olyckan framme. Oscar Blom, själv förare och även mekaniker åt Bengtsson, berättar:

– Jag vet inte exakt vad som hände, men det var bara 20 meter från mål. Troligen fick han ett kast, körde på en rot och in i ett träd. Det tog stopp totalt. 

Hur illa skadad är han?

– Han kördes till Eksjö lasarett först. Där konstaterades att vänsterhanden var riktigt dålig och att det var skador även i ena knäet och skulderbladet. Senare visade det sig att tre fingrar var av i handen, att det var ett brott på skulderbladet och en spricka i knäskålen. Det kan vara värre med knäet än så. Vi vet inte än. 

Den färske SM-guldmedaljören förflyttades till Kalmar sjukhus, men inte för så länge. 

Blom förklarar:

– Tanken var att han skulle opererats i handen i morse (måndag), men så blev det inte. Eftersom han är skriven i S:t Olof i Skåne, så ville sjukhuset i Ystad kolla honom först. Så på tisdag tvingas han åka dit för en koll. Det känns för jäkligt att de inte får göra det i Kalmar. Vår förhoppning att de snabbt tar beslut och att han sedan får opereras i Lund. Förmodligen är det viktigt att operationen görs så snabbt som möjligt. 

Hur är hans status nu?

– Han har jäkligt ont, men får förstås smärtstillande. 

Vi har sökt Filip Bengtsson. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Allvin

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Olyckor, katastrofer

13-åring hittad efter stor sökinsats

Motocross

Vimmerbyföraren dominerade – tog sitt sjätte SM-guld

Motocross

Succén – leder sin klass i både MX- och Enduro-SM

Motocross

"Det kommer ta två år tills jag är återställd"

Fotboll

Norrköping nickade hem segern i Kalmar

Visa fler