Dubbla förluster för VBK – Varta vände och vann

Vimmerby BK åkte på två förluster i helgens allsvenska seriespel. Varta BK lyckades vinna en tät match hemma i ettan.

Vimmerby BK spelade två matcher i Gamleby i lördags och fick inte med sig några poäng.

Vimmerby BK spelade två matcher i Gamleby i lördags och fick inte med sig några poäng.

Foto: Rikard Nilsson

Bowling2021-11-28 11:50

VBK:s båda matcher spelades i Gamlebys bowlinghall. Först stod BK Brio för motståndet och Vimmerbylaget såg länge ut att kunna ta hem matchen då laget ledde med 5–4 halvvägs och hade 5–0 upp en bit in i den tredje rundan. Brio vände dock i det läget och vann såväl den tredje som fjärde rundan med 4–1 och matchen med 12–7 därmed.

I kägelpoäng föll VBK med 6048-6254 och spelarna som slog bäst mot Brio var Robin Stefansson 874 och Peter Thorstensson 820.

I den andra matchen mot suveräna serieledarna Stureby hade inte VBK mycket att sätta emot. Efter 0–5 i första rundan vann Vimmerbylaget visserligen den andra med 3–2, men föll till slut med 17–3. Peter Sandberg gjorde en riktigt bra match och slog 890, men i övrigt var det ingen av lagkamraterna som kom upp i så hög standard. Stureby vann kägelpoängen med 6830 mot 5879 och hade sju spelare över 800 poäng med Dennis Eklund i topp på 950.

VBK ligger kvar på kvalplats i serien efter tio omgångar och får samla kraft och göra en bättre vårsäsong så man kan klättra upp på säkrare mark i Mellanallsvenskan.

Varta BK befäste ledningen i sin grupp i ettan genom att besegra Team Värnamo BC med 11–9. Hultsfredslaget fick dock kämpa rejält då de var i underläge med 8–7 inför sista rundan där de lyckades göra vad som krävdes för att vända och ta två poäng.

Robin Rehn och Oscar Svensson toppade i Varta och hade båda 859. Varta avslutar höstsäsongen med bortamatcher mot Allön och Frigg nästa helg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!