Efter 33 år – nu får han klara sig utan stora cupen

Leif Carlsson är på många sätt Mr. Bullerby Cup. Men den här sommaren blir väldigt annorlunda när den stora ungdomsturneringen nu är inställd. "Det känns inte så bra", säger han.

Det blir inget av Bullerby Cup i år för upgeneralen Leif Carlsson och alla andra.

Det blir inget av Bullerby Cup i år för upgeneralen Leif Carlsson och alla andra.

Foto: Amy Karlsson

Fotboll2020-06-06 18:30

Ungdomsturneringen Bullerby Cup är för många fotbollsälskare sommarens stora höjdpunkt, inte minst för ungdomarna som är med och spelar. Så också för cupgeneralen Leif Carlsson, som tillsammans med andra i och runt Vimmerby IF lägger ner ett stort arbete för att planera och kunna genomföra turneringen. 

Under torsdagen kom däremot det mycket tunga beskedet att årets upplaga ställs in på grund av coronapandemin och restriktionerna som finns i samhället.
– Vi försökte vänta ut det här men till slut gick det inte längre. Man har haft det på känn. Det är tungt, suckar Leif Carlsson, som varit med runt Bullerby Cup länge.
– Det är åtminstone tre år som anställd och 30 år ideellt. Det känns inte så bra nu, förklarar han.

Det diskuterades och funderades in i det sista och det fanns några alternativa sätt att arrangera Bullerby Cup på.
– Ett alternativ var ju att försöka spela på olika orter. Men till slut så faller allt på att man inte får ha folksamlingar på över 50 personer. Det var ändå ett enkelt beslut att fatta i slutändan, säger Carlsson.

undefined
Leif Carlsson.

Att cupen ställs in är givetvis ett hårt slag för hela Vimmerby IF – men också för hela staden.
– Ja, det påverkar hotell, restauranger och annat i kommunen också. För Vimmerby IF:s del betyder det jättemycket med tanke på att vi tappar vår största inkomstkälla. Sedan är det även tråkigt för alla funktionärer som arbetar ideellt.
Hur mycket pengar förlorar VIF på det här?
– Vi vill gärna inte prata pengar, så det vill jag inte gå in på nu. Men vi kommer att klara oss. Vi har sedan tidigare satt in åtgärder inom föreningen för att hantera krisen.

Inför sommarens upplaga märktes ett stort intresse av och det var upp emot 200 lag anmälda. Lagen, som betalat en anmälningsavgift på 1000 kronor, kommer nu få tre alternativ att VIF.
– Det första är att få tillbaka pengarna. Det andra är att flytta över anmälningsavgiften till nästa år och det tredje är att efterskänka pengarna.

Leif Carlsson försöker ändå att se positivt i den tuffa situationen. Arbetet inför Bullerby Cup 2021 ska snart dra igång.
– Just nu är det inte så mycket fokus på nästa år eftersom man behöver landa i det här tunga beslutet först. Men inom kort drar vi igång igen och det är ju på många sätt ett året-runt-arbete. Vi kommer att komma tillbaka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!