Ny medspelare och annat motstånd: "Spännande"

Första turneringen med Caroliné Phalen som medspelare och flera nya namn bland motståndarna. Linda Carlsson ser fram lite extra mot lördagens padelturnering. "Det ska bli spännande", säger hon.

Linda Carlsson spelar med Caroliné Phalen i damernas A-klass i lag-Americano.

Linda Carlsson spelar med Caroliné Phalen i damernas A-klass i lag-Americano.

Foto: Magnus Strömsten

Padel2021-11-26 17:30

På lördag spelas totalt fem americanoturneringar på Padelfour i Vimmerby. Tre av dem är damklasser och i den högsta återfinns Linda Carlsson från Vimmerby som ska spela tillsammans med Caroline Phalén från Hultsfred för första gången. De är ett av fyra lag i A-klassen och ska spela tre matcher över 14 games.

– Jag har spelat mot "Carro" en del och hon har utvecklat sitt spel snabbt. Hon är vänsterhänt och jag är högerhänt så förhoppningen är att vi ska hitta ett bra spel genom att komma till med våra forehandslag båda två.

Den här gången väntar även lite nytt motstånd för duon.

– Vi ska möta ett par spelare från Oskarshamn som jag inte har mött tidigare. Det är alltid spännande och extra mycket värt i och med att de andra damspelarna som är på samma nivå som mig och som kommer från Vimmerbytrakten har mötts så pass ofta, att vi kan varandras spel utan och innan.

Linda Carlsson var nyligen och såg World Padel Tour i Malmö, där stora delar av världseliten deltog och fick sig en tankeställare.

– Jag brukar följa WPT på TV, men det var en helt annan grej att se det på plats. Efter att ha sett de bästa spela på nära håll så inser man snabbt att det finns mycket kvar att lära innan man kan spela padel på riktigt. Det var fantastiskt roligt att följa matcherna i en fullsatt Malmö Arena med massor av andra padeltokiga i publiken. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!