Efter avancemanget: "Känns speciellt att få möta VIF"

Det var vild glädje och stort jubel när Frödinge/Brantestad SK säkrade avancemanget till division 2 under söndagen. Men för tränaren Robin Blomberg var det mest en lättnad. "Det är väldigt skönt att säsongen är över", säger han.

Det blir en het division 2-serie nästa år med flera lokala lag som gör upp.

Det blir en het division 2-serie nästa år med flera lokala lag som gör upp.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-10-20 10:30

Seger med 4–1 mot Gnosjö och saken var klar. Nästa säsong spelar FBSK-damerna återigen i division 2. 

Hur firade ni avancemanget?

– Vi var ute på restaurang och käkade med spelartruppen och ledarna. Det var väldigt trevligt. Men nu är man trött, förklarar tränaren Robin Blomberg och fortsätter:

– Det är mycket anspänningar som släpper och även om det blev en bra avslutning så är det väldigt skönt att säsongen är över. 

På vilket sätt?

– Dels har säsongen varit väldigt lång, dels är det väldigt mycket arbete runt om som tar mycket energi. Det har varit en konstig säsong i år med coronan där motivationen på alla inblandade varit upp och ner, vilket är fullt förståeligt.

Division 2-biljetten är klar, men slutar jobbet där? Nej, förberedelserna inför nästa säsong är i full gång. 

– Vi har en testmatch kommande helg där vi bjudit in ett tiotal spelare, säger Blomberg, som i nuläget inte vet om han blir den som leder laget nästa år:

– Efter testmatchen kommer vi sätta oss ner och prata om framtiden. Det som talar för en fortsättning är ju givetvis att vi är tillbaka i "tvåan" och att man har en hel del nyttiga erfarenheter i bagaget sen senaste äventyret där (säsongen 2019). Man är lite revanschsugen. 

Något som adderar en extra krydda till det hela är att Vimmerby IF:s damlag är kvar i division 2 och att vi kan vänta oss heta derbymatcher mellan lagen. 

– Jag brukar inte bry mig om motståndet men jag måste erkänna att det känns speciellt. Att möta Vimmerby IF:s A-lag på damsidan tyder samtidigt på att vi gjort något bra. De har alltid legat över oss tidigare, så det är kul att vi är uppe på samma nivå. Sen har vi flera tjejer i laget som har VIF som moderklubb. 

Betyder det här att ni och VIF konkurrerar om en del spelare inför nästa år?

– Ja, så kan det bli. Division 2 på damsidan är en bra serie och det finns ingen uppsjö av duktiga damspelare som är aktiva. Sen har vi även Tjust som spelar i samma division, vilket ökar konkurrensen, menar Blomberg. 

Att FBSK är ute efter nyförvärv är inget man hymlar om.

– Det är ingen hemlighet att vi behöver ha in lite spelare för att öka både bredden och spetsen. Däremot har vi en bra grund och en bra stomme redan nu. Många av tjejerna i gruppen var med förra säsongen och har erfarenheten. Det är en fördel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!