Efter bedriften: Så laddar VIK för kvartsfinal

Grundserien är avslutad och Västerviks IK slutade femma efter att ha övertidsbesegrat Tingsryd med 3–2 på söndagseftermiddagen. Nu blickar ledningen, med Mattias Karlin i spetsen, framåt.

Kellen Jones satte två mål och spelade fram till ett när VIK såg till att bli femma i Hockeyallsvenskan.

Ishockey2021-03-14 18:59

Men först bad vi honom delge sin bild av serie-epilogen i Nelson Garden Arena.

– På det stora hela helt okej. Tingsryd hade mer att spela för men det syntes inte riktigt. Det är vi nöjda med, att vi gick in i närkamperna och ville vinna matchen.

Kellen Jones både inledde – gav VIK en drömstart med 1–0 efter en dryg minut – och avslutade – sköt extrapoängen till VIK tre minuter in i övertiden – målskyttet. Målet i övertiden tog VIK förbi Mora och upp på femteplatsen i tabellen i kraft av bättre målskillnad.

– Det är klart att man hellre blir femma än sexa, men betydelsen av det vet vi inte än. Men det är alltid roligare att komma högre upp, menar Karlin.

Förutom de dubbla Jones-målen slog Joakim Hagelin till i power play i mittperioden. Eller ja, han petade in pucken i öppet mål efter en läcker Emil Andrae-passning. Den tredje perioden blev mållös men till slut blev det VIK som jublade över segern men för hemmalaget Tingsryd blev det ändå en lyckad eftermiddag då man via hjälp av andra resultat kunde ta sig till åttondeplatsen och därmed fixa hemmaplansfördel i det play-in-spel som börjar på onsdag.

För VIK:s del väntar längre vila. Åtta eller nio dagar dröjer innan de rödblå spelar match igen.

– Vi börjar med att ta två dagar ledigt innan vi återsamlas klockan nio på onsdag morgon. Sen tar vi det därifrån, det finns så många olika scenarion. Till exempel kan vi spela på måndag och det kan vara lång resa så vi behöver åka redan på söndag. Men först och främst ett par dagar ledigt, förklarar Karlin.

Vill du berätta vilka du tror ni möter i kvartsfinal?

– Nej, men vi är ganska säkra på vad vi får.

Mot Tingsryd saknades, som flaggats för innan match, Erik Gustafsson. Dock hade han sällskap på frånvarolistan av Marcus Westfält.

– Det är samma med Westfält som Erik, hade det gällt mer hade han spelat, avslutar Karlin.

Koggar: 3) Kellen Jones, 2) Zach Budish, 1) Connor Jones.

Matchfakta

Första perioden: 0–1 (01:06) Kellen Jones (Connor Jones, Zach Budish)

Andra perioden: 1–1 (11:41) Hannes Johansson (Rasmus Bengtsson, William Fransson), 1–2 (16:10) Joakim Hagelin (Emil Andrae, Kellen Jones) spel 5 mot 4, 2–2 (17:01) Jonatan Harju

Fjärde perioden: 2–3 (03:03) Kellen Jones (Michael Kapla, Connor Jones)

Skott: 22–35 (1–14, 13–10, 8–10, 0–1)

Utvisningar: TAIF 5x2 min, VIK 5x2 min

Emil Andraes passning fram till Hagelins mål var förmodligen matchens delikatess.