Efter de nya fallen: "Visar att vi tog rätt beslut"

Totalt är det sju spelare som bekräftats vara smittade av covid-19 i Vimmerby Hockey. Detta efter nya tester under söndagen. "Det visar att vi tog rätt beslut i onsdags", säger sportchefen Morgan Persson.

"Vi tog ett förnuftigt beslut i onsdags", säger Vimmerbys sportchef Morgan Persson efter tre nya konstaterade fall i truppen efter söndagens tester.

"Vi tog ett förnuftigt beslut i onsdags", säger Vimmerbys sportchef Morgan Persson efter tre nya konstaterade fall i truppen efter söndagens tester.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-11-29 13:21

Det var inför onsdagens match borta mot Nybro som de första VH-spelarna bekräftades vara smittade. Sedan följde några kaotiska timmar och stor osäkerhet – innan Vimmerby Hockey och Morgan Persson strax innan de anlände till Nybro tog beslutet att vända spelarbussen och åka hem mot Vimmerby igen. De vägrade spela. 

Efter nya tester i söndags är det nu sju spelare i VH som är smittade. 

– Med så här många konstaterade fall, är det skönt att vi gjorde som vi gjorde i onsdags. Det var ett förnuftigt beslut. Risken hade varit överhängande att vi även smittat spelare i Nybro, säger Morgan Persson och fortsätter:

– Dessutom har vi några spelare som uppvisat symptom. Vi har sagt till killarna att de ska höra av sig direkt om de visar minsta lilla symptom. 

Hur går ni vidare nu?

– Vi pausar all A-lagsverksamhet till nästa måndag. Sedan får vi se. Utöver matcherna mot Nybro och Hanhals (som skulle ha spelats under söndagen) kommer vi att flytta fram matcherna mot Mörrum och Borås. 

Vimmerby är ett av många lag i södra Hockeyettan som drabbats hårt.

– Det börjar bli många nu. Jag pratade med Borås nyligen och de hade flera spelare som var smittade. Samma sak med Kallinge och Hanhals, säger Morgan Persson. 

När kommer ni genomföra tester nästa gång?

– Det vet jag inte nu. Vi kommer ta det här dag för dag och det får visa sig om vi har fler spelare som har smittats. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!