Efter fällande domen: Krokstorp drar sig ur serien

"Det är inte roligt längre. Folk snackar skit om oss", säger Krokstorps tränare Yones Askar.

Krokstorps IF drar sig ur division 6 efter fällande domen om att ha använt sig av en otillåten spelare.

Krokstorps IF drar sig ur division 6 efter fällande domen om att ha använt sig av en otillåten spelare.

Foto: JESPER ZERMAN

Fotboll2020-09-28 14:34

Det var efter en oavgjord match mot BOIF som Krokstorp anmäldes för att ha använt sig av en otillåten spelare. Krokstorp förnekade detta men dömdes av Smålands Fotbollsförbunds disciplinnämnd och förlorade därmed den matchen med 3–0. Efterspelet blev att Krokstorp lämnade walkover i söndagens match mot Ariel och därefter meddelade att man drar sig ur division 6.

– Spelarna och jag är överens. Vi vill inte spela längre på grund av det som har hänt. Vi spelar i division 6 för att ha roligt, säger Krokstorps tränare Yones Askar och fortsätter:

– Vi hade kunnat vinna våra sista matcher hur lätt som helst, men vi har tappat suget. De andra lagen skriver taskiga saker om oss på sina sociala medier.

Därmed stryks Krokstorps matcher och tabellen räknas om.

Det innebär att Ankarsrum leder på 18 poäng, samma som tvåan Ariel men med bättre målskillnad (+21 kontra +15). Gunnebo ligger trea på 16 poäng före Hjorted/Totebo på 13 och Överum på tio med en omgång kvar att spela. Ettan går direkt upp till femman medan tvåan och trean får kvala. Det blir en rafflande avslutning med andra ord.

Krokstorps situation med förbundet är dock inte över. Senare i veckan väntas beslut komma angående ett eventuellt personligt straff för den otillåtna spelaren och om föreningen kommer att bli bötfälld eller inte.

– Jag hoppas på det bästa, säger Yones Askar som inte kommer att vara kvar i Krokstorp.

– Nej, jag lämnar fotbollen helt. Jag ska flytta och börja plugga istället, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!