Efter nytt fall: Här jobbar fyra klasser på distans

Ett nytt fall av bekräftad smitta av covid-19 har konstaterats på högstadiet på Vimarskolan, vilket leder till att totalt fyra klasser undervisas på distans.

Vimmerby 20 november 2020 11:08

För en dryg vecka sedan kom det första fallet där en person på Vimarskolan i Vimmerby bekräftats smittad av covid-19. Under torsdagen bekräftades ytterligare ett fall. Till följd av detta har sedan tidigare två klasser på skolan gått över till distansundervisning för att begränsa risken för smittspridning. Torsdagens fall gör att samma åtgärd vidtas i två klasser till.

– Det rör sig om ett nytt bekräftat fall på Vimarskolan. Frånvaron i en annan klass är dock så pass hög att man valt att gå över till distansundervisning där också. Skolledningen har tät kontakt med smittskyddet och gör bedömningar utifrån deras rekommendationer i sådana här lägen, säger Ola Karlsson som är chef för Barn- och Ungdomsförvaltningen i Vimmerby kommun.

 

En utmaning som uppstår när grundskoleelever går över till distansundervisning är att skolan ändå har skyldighet att förse dem med lunch.

– Efter en dialog med kostenheten på kommunen har de ställt upp och ordnat matlådor. Vårdnadshavare eller en annan person kan hämta ut dem vid Vimarskolans kök vid ett tillfälle varje vecka och får då matlådor motsvarande fem luncher, säger Ola Karlsson.

Tidigare i veckan kom även besked om att Vimmerby Gymnasium delvis ska gå över till distansundervisning.

– Kommunen har inte samma skyldighet att erbjuda skollunch till gymnasieelever som studerar hemifrån. Vi ser över vilka möjligheter som finns och kommer ta beslut i frågan nästa vecka, säger Ola Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Strömsten

Ämnen du kan följa
Coronautbrottet - Vimmerby kommun
Vimmerby

Därför stoppas miljöpris i Vimmerby - inte i Hultsfred

Vimmerby

Första fallet av covid-19 på kommunal förskola

Vimmerby

Coronafall påskyndade skolans beslut

Vimmerby

"Pressat läge" – kommunen vädjar till vårdnadshavare

Vimmerby

Hugo om växelvis distansundervisning: "Bra kompromiss"

Visa fler
Läs mer!
Vimmerby

Första grundskolan övergår till distansundervisning

Pandemi

Så kom pandemin till Vimmerby och Hultsfred

Vimmerby

Inifrån coronavården: "Vi befinner oss mitt i fronten"

Vimmerby

Covid 19 även inom omsorgen i Vimmerby

Vimmerby

Ännu en skolverksamhet drabbad av covid-19

Visa fler