Efter säsongens kaos – klubben lämnar Hockeyettan

Boden Hockey och ligaorganisationen Hockeyettan har tvistat rejält under säsongen som gått. Nu meddelar Boden att man lämnar Hockeyettan – men att man spelar kvar i ligan.

Boden 3 maj 2021 14:52

I början av året kom rapporter om att Boden Hockey och Hockeyettan hamnat i en tvist. Det ledde bland annat till att ligan skickade in en konkursansökan mot Boden, som sedan drogs tillbaka. 

Men såren verkar inte ha läkt. På måndagen meddelade Boden att man drar sig ur ligaorganisationen, men att man spelar kvar i ligan.

Det här grundar sig i beslutet som kom från Riksidrottsnämnden, som slog fast att en förening inte behöver tillhöra en ligaorganisation för att få spela i förbundets serier. Därmed kan Boden spela kvar i division 1, samtidigt som föreningen drar sig ur Hockeyettan.

– Sen har vi skickat mejl till Svenska Ishockeyförbundet att vi vill ha ett möte för att prata om lösningar. Vi måste agera i den här frågan, vi kan inte ha en organisation som inte följer kärnvärden som Europakonventionen anger. Då sätter vi som katalysator igång det här och kliver av tåget, säger klubbens ordförande Thomas Regemalm till NSD-Sporten.

"Bodens Hockeyförening kommer fortsatt att spela i Sveriges tredjeliga, men tillhör inte organisation Hockeyettan. Bodens Hockeyförening är öppen för samarbete med organisationer som följer Avtalsfrihet, Föreningsfrihet och Europakonventionens regelverk." skriver klubben på sin hemsida

Under säsongen som gick spelade tre före detta Vimmerby Hockey-spelare i Boden: Kristoff Kontos, Sebastian Kauppila och Pontus Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco
Profilbild Herman ÖbergHerman Öberg
Ämnen du kan följa
Hockeyettan
Ishockey

Horsky aktuell för rivalen: "Har pratat med klubben"

Ishockey

Nyman har gjort sitt val – går till VH:s konkurrent

Ishockey

Förre VH-forwarden lämnar klubben efter fiaskosäsong

Ishockey

Så spelas Hockeyettan kommande säsong

Ishockey

Viktige VH-backen på väg bort – går till rivalen?

Visa fler
Läs mer!
Ishockey

Poängkung klar för Vimmerby Hockey

Ishockey

Tvisten mellan Boden och Hockeyettan får ny vändning

Ishockey

Hockeyettan drar tillbaka konkursansökan: "Lagt på is"

Ishockey

Dokumentet visar det tydliga målet: "Vinn mot Boden"

Ishockey

VH-trions klubb hotas av konkurs

Visa fler