Efter uppbrottet med VH – gör succé: "Ångrar ingenting"

Tiden i Vimmerby Hockey slutade inte riktigt som han hade tänkt sig. Istället blev det ett plötsligt uppbrott och en ny klubbadress för Eric Backman – som hittills gjort succé i Nyköpings SK. "Man kanske har fått sig ett 'wake-up call' nu", säger han.

Eric Backman lämnade Vimmerby Hockey precis innan Allettan skulle starta. Nu har han hittat rätt i Nyköpings SK.

Eric Backman lämnade Vimmerby Hockey precis innan Allettan skulle starta. Nu har han hittat rätt i Nyköpings SK.

Foto: Södermanlands Nyheter/Arkiv/Montage

Ishockey2021-02-01 18:32

Ni minns kanske att Eric Backman värvades in till Vimmerby Hockey inför säsongen som en vass och poängfarlig back. 27-åringen hade gjort 103 poäng på 227 matcher i Hockeyettan och hade bland annat spelat kvalserier till Allsvenskan innan ankomsten. 

Efter grundserien kom den ganska så oväntade nyheten att han och VH gått skilda vägar.  Till Sporten sa han då att han inte fått en rättvis chans och att han kände sig tvingad att lämna. 

Kort efter det presenterades han för Nyköpings SK, som håller till i den östra Hockeyettan. Laget lyckades inte ta sig till Allettan utan spelar nu i fortsättningsserien. Där har Backman verkligen hittat rätt.

– Det är kul att spela hockey och det är skönt att vara på hemmaplan. Allt fungerar så smidigt. Jag bor i min lägenhet i Södertälje och pendlar till Nyköping, säger han. 

Att han verkar trivas är det inget snack om. NSK ligger tvåa i serien på samma poäng som ettan Strömsbro – och Backman ligger tvåa i poängligan bland alla backar i serien. I den senaste matchen, som NSK vann med 4–1 mot Wings HC Arlanda, svarade han för tre assist. Totalt är han uppe på sex poäng (1+5) på lika många matcher. Det innebär att han redan gjort fler poäng än han gjorde på 22 matcher i VH.

– Visst är det en nivåskillnad, med tanke på att VH nu spelar i Allettan. Men jag får bidra med mitt spel här och även om det finns ett spelsystem här i Nyköping så är man mer fri än i Vimmerby. Där fanns det mer riktlinjer kring hur man skulle åka som back. Alla spelare är inte stöpta i samma form och ska man tänka på det sättet så kan man lika gärna ägna sig åt bordshockey, menar Backman, som fått en nytändning i sitt nya lag:

– Man kanske har fått sig ett "wake-up call" nu och man vill bevisa att Vimmerby gjorde lite fel. Det är lite som en tändvätska för mig. 

Var Nyköping med i bilden redan när du var på väg att lämna Vimmerby?

– Allt gick snabbt. En av anledningarna till att blev Nyköping var för att de var snabba med att presentera ett förslag som funkade för mig. De hörde av sig så fort de hörde att det blivit lite strul i Vimmerby. 

Ångrar du något från tiden i VH?

– Nej, ingenting. Jag kunde inte förutse hur det skulle sluta. Men jag har inget ont att säga om Vimmerby Hockey.

Eric Backman under en träning med Nyköping.
Eric Backman under en träning med Nyköping.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!