Vansinnesfärd i Virserum – var inblandad i tre olyckor

Nu börjar läget klarna efter tisdagens dramatiska händelse i Virserum – där en man i 65-årsåldern var inblandad i tre olyckor på kort tid.

Mannen är misstänkt för fyra brott.

Mannen är misstänkt för fyra brott.

Foto: Johan Nilsson/TT

Virserum2021-02-12 10:48

Vi har tidigare rapporterat att polisen omhändertog en person i tisdags, efter tips från allmänheten. Han misstänktes då för fyra brott: vållande till kroppsskada, obehörigt avvikande från trafikolycksplats, olovlig körning och rattfylleri.

I förhör har mannen erkänt brotten.

– Han säger att han drack två-tre öl innan han satte sig i bilen. Vi får se om det stämmer. Än så länge har det inte kommit något svar från provtagningen, säger Anders Hultman vid Oskarshamnspolisen.

Hur som helst har polisen fått en bättre bild av vad som egentligen hände i tisdags. Det visar sig att mannen var inblandad i tre olyckor inom loppet av en timme, mellan klockan 12:30 och 13:30.

* På Bastugatan blev en gående person påkörd av mannen. Personen behövde ingen ambulansvård, men fick rejält ont i ena knät och uppsökte så småningom vårdcentralen och ortopeden i Västervik. Där konstaterade läkarna att personen fått en fraktur i ena knät.

* Nästa olycka skedde på Evagatan i Virserum. Mannen körde på ett parkerat fordon, med plåtskador som följd, innan han körde vidare.

* Slutligen var det en singelolycka på Björkmossavägen, där mannen körde fast i en snöhög. Han försökte komma loss, utan att lyckas.

– När polisen kom till platsen efter samtal från vittnen medtog de mannen för kroppsbesiktning. I samband med det hölls det ett förhör där han erkände de misstänkta brotten, säger Anders Hultman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!