Emelie engagerar Mariannelund för Musikhjälpen

För femte året i rad gör Emelie Lundell en insats för Musikhjälpen i Mariannelund. Nu planeras käpphästtävling och tomtelopp.

Emelie Lundell med dottern Julia Johnson.

Emelie Lundell med dottern Julia Johnson.

Foto: Josefine Antonsson

Mariannelund2021-11-26 14:00
undefined
Mona Brag och Emelie Lundell arrangerade en käpphästtävling till förmån för Musikhjälpen redan 2019. En idé de fick av Emelies dotter Julia Johnsson som rider käpphäst. Arrangemanget blev en succé och nu blir det en repris.

Ända sedan 2017 har Emelie Lundell från Mariannelund arrangerat olika insamlingsaktiviteter i samband med den årliga Musikhjälpenveckan i december. Till sin hjälp har hon även Mona Brag.

– Första året ordnade vi ett enkelt glöggmys i Herrgårdsparken, andra året byggde vi snögubbar och hade lotteri och fika. Sedan dess har det bara vuxit, berättar Emelie Lundell, och berättar att idéerna brukar komma spontant. 

Temat i år är ”För en värld utan barnarbete” och evenemangen som planeras är en käpphästtävling, som arrangeras i Ingatorp 11 december, och ett ”Santa Run” – en form av tomtelopp – i Mariannelund.

– Det är valfritt hur mycket man vill klä ut sig, man kan komma i full mundering eller bara en tomteluva. Sträckan kommer att vara så pass kort att alla kan gå eller springa, säger Emelie Lundell.

Det finns även en digital insamlingsbössa som är öppen redan nu. Där kan både privatpersoner och företag skänka valfria summor.

– Vi försöker också få företag att sponsra med vinster till våra lotterier. Det kan vara både presentkort och fysiska saker. 

undefined
Emelie Lundell med dottern Julia Johnson.

Hur kommer det sig att du engagerar dig?
– 2017 var det ett väldigt aktuellt ämne, Barn är inte till salu, och jag och min man satt hemma i soffan och kände att vi måste göra något. Sedan har det blivit självklart för mig att fortsätta. Jag tycker att det är roligt att få mötas, sprida kunskap och få fler att engagera sig. Det är också roligt när det händer något i Mariannelund. 

undefined
Musikhjälpen är ett samarbete mellan Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Anis Don Demina, Brita Zackari och Oscar Zia är trion som leder Musikhjälpen 2021.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!