En kanadensare ansluter och en tackar nej

Signeringen av den NHL-draftade forwarden Skyler McKenzie bekräftades av Västerviks IK på onsdagen. Samtidigt meddelar klubben att Connor Jones inte kommer stanna.

Connor Jones kommer inte tillbaka till Västerviks IK.

Connor Jones kommer inte tillbaka till Västerviks IK.

Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån

Ishockey2021-08-04 14:00

Det var på tisdagen som Sportexpressen kom med uppgifterna att Skyler McKenzie var på väg in i Västerviks IK:s trupp. På onsdagen bekräftades detta när klubben skickade ut ett pressmeddelande.

– Skyler är en kvick ytterforward som spelar större än sin storlek. Gillar att ge sig in där det är lite skitigt samtidigt som han har en rad skickliga egenskaper. En spelare som på förhand känns spännande för spel i Europa. Skyler kommer ansluta till Västervik runt den 20 augusti, säger VIK:s sportchef Emil Georgsson i meddelandet.

McKenzie har spelat två säsonger i Winnipegs AHL-lag Manitoba Moose och i Freiburg i tyska andraligan. Juniorhockeyn spelade 23-åringen i Portland Winterhawks i WHL. Totalt har det blivit 131 AHL-matcher och 47 poäng (22+25) för McKenzie.

Connor Jones kommer därmed inte tillbaka till VIK.

– Tanken var att Connor skulle spela denna säsong i Västervik och kontraktet var undertecknat, men för drygt en vecka sen meddelande han mig att han och hans fru väntar sitt första barn i februari vilket gör att det inte finns möjlighet att spela i Europa och Västervik. Så klart var det beskedet en besvikelse då vi alla såg vilken utväxling han hade i slutspelet, samtidigt som vi gläds med deras besked om att dom ska bli föräldrar, säger Georgsson i pressmeddelandet.

Detta innebär att Västerviks IK har två målvakter, sju backar och 13 forwards i truppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!