Eskilstuna skrällde mot Rosengård

Eskilstuna spräckte Rosengårds förlustnolla. Fredagskvällens damallsvenska möte slutade med skräll på Malmö IP. –Extra skönt att slå just Rosengård. Jag visste att vi skulle göra det om vi höll oss till planen, säger matchhjälten Loreta Kullashi.

MALMÖ 20200710

Fotboll2020-07-10 21:25

Efter kryss mot Örebro respektive Göteborg kom ett obesegrat Eskilstuna till Malmö IP, och efter att lagen bytt chanser de första 20 minuterna var det gästernas Loreta Kullashi som tog vara på en misslyckad brytning och smällde in 1-0.

Målet var fjolårsmästarnas första insläppta för säsongen.

I 53:e minuten kom gästernas andra mål. Vaila Barsley mötte en hörna med pannan och Kullashi kunde stöta in sitt andra mål för kvällen – och fjärde för säsongen.

– Just att göra det mot Rosengård känns underbart. Vi följer matchplanen, låg tajt, kompakt och gjorde det svårt för dem. Sedan kontrade vi, säger skytteligaledaren.

57:e matchen i rad

Isländskan Glodis Perla Viggosdottir gjorde sin 57:e match i rad som startspelare för FC Rosengård. Hon anlände 2017 från fredagskvällens motståndare Eskilstuna och hade sedan dess inte missat en enda allsvensk match – aldrig bänkad, aldrig utbytt, aldrig skadad, aldrig sjuk.

Viggosdottir hade också varit en förgrundsfigur under damallsvenskans två första omgångar. 25-åringen hade nämligen gjort mästarnas enda egenproducerade mål.

1-0 hemma mot Vittsjö kom tack vare ett självmål och i bortamötet med Kristianstad gjorde isländskan matchens enda mål när hon skarvade in en hörna.

Och på nytt skulle Rosengård förvalta just en hörna. I matchminut 74 mötte Caroline Seger Jelena Cankovics hörna och nickade in 2-1.

"Det kommer att lossna"

Närmre än så kom inte Rosengård. Skrällen var ett faktum.

De regerande mästarnas har bara gjort tre mål på lika många matcher. Färre än Kullashi gjort på egen hand. Målen består av två hörnmål och ett självmål.

– Vi möter lag som lägger sig väldigt djupt och försvarar. Vi måste jobba väldigt hårt för att luckra upp dem. Det gäller att ha tålamod och ta löpningar utan boll, säger Caroline Seger och tillägger: