Ett besked i rätt riktning för Dackarna

Möjligheten att få ta in upp till 500 åskådare på svenska idrottsarenor är ett besked som välkomnas av Dackarna.

Dackarna hoppas på att kunna ta emot 500 åskådare när serien drar igång i juni.

Dackarna hoppas på att kunna ta emot 500 åskådare när serien drar igång i juni.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2021-05-01 13:00

I fredags meddelade Regeringen att man föreslår att det kan bli tillåtet att släppa in 500 sittande personer i publik från och med den 17 maj.

– Bedömningen är att om man sitter utomhus är det mindre risk för smittspridning, så länge det är möjligt att hålla avstånd och använda anvisade sittplatser, säger kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) till Sveriges Radio.

Folkhälsomyndigheten har tidigare föreslagit 17 maj som datum för eventuella ändringar i begränsningsförordningen. För att regeringens förslag ska bli verklighet måste smittspridningen avta.

– Har vi en minskad smittspridning hoppas vi kunna hålla det men det kräver ett mycket bättre läge än i dag, säger socialminister Lena Hallengren till TT.

Detta besked är något som välkomnas av Bauhausligan och Dackarna. Seriepremiären har flyttats fram från tisdag den 4 maj till tisdag den 2 juni i förhoppningen att kunna få ta in publik.

– Det är ett väldigt glädjande besked att regeringen öppnar upp för att det ska bli möjligt att ta in publik när serien börjar. Samtidigt förutsätter det att läget med smittspridningen minskar i vårt område så det är bäst att inte ta ut något i förskott, säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson.

Om man ska få ta in 500 personer så är det sittande publik som gäller.

– Vi har en arena med gott om plats och flera entréer och dessutom skulle det endast vara förköpta biljetter som gäller så den biten kan vi lösa.

I nuläget tillåts åtta åskådare på idrottsarenor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!