Kvinnojourens manifestation mot våldet

Med ett flammande hjärta av ljus, och hela fång med röda rosor gjorde Kvinnojouren i Hultsfred en manifestation mot mäns våld mot kvinnor.

Med röda rosor och ett flammande hjärta av ljus, ville Sara Granberg, Elaine Sanchez och Christel Rüdiger uppmärksamma FNs speciella dag mot mäns våld mot kvinnor.

Med röda rosor och ett flammande hjärta av ljus, ville Sara Granberg, Elaine Sanchez och Christel Rüdiger uppmärksamma FNs speciella dag mot mäns våld mot kvinnor.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-11-26 09:35

Att manifestationen blev just på torsdagen är ingen slump.

– 25 november är FN:s speciella dag för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor, säger Sara Granberg, som tillsammans med Elaine Sánchez och Christel Rüdiger deltog i manifestationen.

– Vi tänder de här ljusen för att hedra de kvinnor som mördats av sina män, säger Sara Granberg.

– Det är 16 stycken i år här i landet, skjuter Christel Rüdiger in.

Allt medan novemberskymningen lade gågatan i mörker, upplevdes det brinnande hjärtat alltmer intensivt och lockade till sig en del besökare. De tre kvinnorna från Hultsfreds Kvinnojour fick många tillfällen att dela med sig av sin information. Samtidigt som de delade ut röda rosor till förbipasserande på gågatan.

– Kvinnojouren i Hultsfred har funnits i 33 år vid det här laget, men trots det är det många som inte vet att den finns, säger Sara Granberg. Nyinflyttade, som inte känner till oss. 

Genom den här manifestationen visade man också upp sig och berättade om sin verksamhet.

– Vi vill gärna ha med fler engagerade kvinnor i det här ideella arbetet, säger Elaine Sánchez.

– Det behövs för att vi ska kunna skydda utsatta kvinnor.

Hela vecka 47 har varit en del i den här kampen. Runt om i landet har byggnader belysts i orange som är den speciella färgen för att uppmärksamma problemet. Personal har haft orange arbetskläder. Kampen mot mäns våld mot kvinnor har uppmärksammats på flera olika sätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!