Fall släpper jullåt: "Vill liva upp stämningen där ute"

Pandemin grusade spelningarna och fick Mikael Fall att byta bas från Stockholm till lantstället i Hägerstad. Resultatet blev något svängigt - hans första jullåt i karriären.

Rimforsabördiga Mikael Fall har, under 2020, slagit rot vid lantställe i Hägerstad. Här skapades hans allra första jullåt "Goin home for christmas".

Rimforsabördiga Mikael Fall har, under 2020, slagit rot vid lantställe i Hägerstad. Här skapades hans allra första jullåt "Goin home for christmas".

Foto: Linus Jonsson

Rimforsa2020-12-04 20:00

– Jag har försökt att dra i alla strängar jag kan, maxa så mycket jul som bara är möjligt, och när vi lever i så deppiga tider hoppas jag kunna sprida glädje. Jag vill liva upp stämningen där ute i stugorna, berättar musikern när vi hörs på telefon.

Det inleds med hans patenterade munspel, den kända jingle bells-slingan, och fortsätter med en blueskavalkad fylld av bjällror, snöfall och andra julreferenser. Under namnet Mike Fall släpptes singeln "Goin' Home for Christmas" lagom till första advent - en jullåt med Kindaprägel. Rimforsabördiga Fall får nämligen sällskap av Kisatrummisen Kjell Gustavsson.

– Allting har ställts in eller flyttats fram, det har varit ett fruktansvärt tufft år i den här branschen, men det var en fröjd att den här inspelningen faktiskt gick i lås. Kjells rytmkänsla är något utöver det vanliga och jag är jätteglad över resultatet.

– I sociala medier uppmanar jag alla att dra på sig dansskorna där hemma, fatta tag i frugan eller maken och svänga lite till låten trots situationen vi har med social distansering, fortsätter Fall.

undefined
I jullåten, men också sju andra låtar som kommer inom de närmaste månaderna, får Mikael Fall sällskap av Kisatrummisen Kjell Gustavsson.

Förutom Gustavsson gästas artisten av bryllingen Torbjörn Fall samt Surjo Benigh. Den 27:e december kommer ytterligare en singel från kvartetten. I mars nästa år släpps ett helt album.

– Det är ett riktigt svänggäng jag har fått möjlighet att spela med, konstaterar Fall och avslutar:

– Jag hoppas vår jullåt kan bli en klassiker - i alla fall i vissa stugor.

Karta: Rimforsa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!