Fansen swishar – för att behålla VH-rivalens stjärna

40 poäng på 36 matcher. Då kraftsamlar Nybro Vikings supportrar – för att behålla stjärnan Janne Väryrynen. Enligt Barometern-OT har fansen startat en swish-kampanj för att hjälpa klubben att förlänga med den finländske forwarden.

Nybros supportrar gör allt de kan för att klubben ska behålla Janne Väyrynen.

Nybros supportrar gör allt de kan för att klubben ska behålla Janne Väyrynen.

Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Ishockey2021-05-05 19:00

Janne Väyrynen hämtades in till Nybro Vikings under säsongen och gjorde succé direkt. Den 28-åriga forwarden anslöt till Hockeyettan och Nybro i december från slovakiska HK Dukla Trencin.

På 36 matcher gjorde han 40 poäng (25+15) och var en stor anledning till att Nybro tog sig hela vägen till kvalserien. 

Frågan är om Nybro får behålla stjärnan. Vikings-supportrarna vill i alla fall göra allt de kan för att se till att det blir så. Barometern-OT rapporterar att fansen har startat en insamling för att behålla Väyrynen. I dagsläget har man fått ihop 26 000 kronor. 

– Det är ett jättebra initiativ från supportrarna. Vi ser gärna Janne i Nybro nästa säsong också. Vi har haft en dialog med deras agent under hela säsongen och spelarna har trivts jättebra. De har gillat tiden här och kan tänka sig att spela här igen. Men därifrån till att det faktiskt blir något är en resa att göra, säger klubbchefen Rasmus Aro till Barometern.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!