Fantastiskt spel av Jesper – på väg mot ny Majortitel

Jesper Svensson från Vimmerby fortsätter att slå bowlingvärlden med häpnad. Trots sina blott 25 år har han vunnit massor av stora titlar runt om i världen. Nu har han chans på en till. Svensson är i stegfinal i PBA-majorn USBC Masters i Reno.

Jesper Svensson kan ta en ny majortitel.

Jesper Svensson kan ta en ny majortitel.

Foto: Bildbyrån

Bowling2021-04-04 13:21

Kvalet inleddes lite knackigt. Till slut hamnade han ändå på rätt sida strecket för de 64 spelare som gick vidare till matchspel. Väl där har Jesper Svensson imponerat något oerhört. Den Vimmerby BK-fostrade spelaren gick helt obesegrad genom matchspelet. 

– Det känns smått osannolikt att jag är så långt fram i ”winners bracket” med tanke på hur mycket kämpande det var under kvalet, sa han till swebowl.se tidigare. 

Efter flera tunga segrar mot mycket starkt motstånd, väntade överraskningen Spencer Robarge. Efter en bra inledning av amerikanen, tog Svensson över och vann till slut komfortabelt matchen med 647–597. Till sist väntade meriterade dansken Thomas Larsen. Jesper Svensson vann de båda första serierna och skaffade sig ett bra övertag. Då räckte det inte att Larsen kom tillbaka bra i sistaserien. 

Vimmerbykillen vann och är etta i stegfinalen, som alltså avgörs söndag kväll. 

– Det är såklart skönt att få sista matchen avklarad också. Det är mycket tur inblandat, men det behövs i alla de här matcherna. Det känns som att det är dags att vinna en ny major, säger Svensson vidare till swebowl.se.

Övriga spelare i stegfinalen är 5) Spencer Robarge, 4) Chris Via, 3) Jason Sterner och 2) Thomas Larsen. 

Jesper Svensson blev för övrigt den yngste spelaren någonsin att vinna en major på PBA-touren när han vann Tournament of Champions.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!