Får DSK gratisplatsen eller inte?

Stanna kvar i division fem, eller inte? Det är frågan för Djursdala SK. Trots sex poäng blev DSK "bara" femte bästa andraplacerade lag i kvalet. I utgångsläget räcker inte det, men det finns en öppning...

Patrik Larsson och Daniel Gustafsson firar ett mål i kvalet.

Patrik Larsson och Daniel Gustafsson firar ett mål i kvalet.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-10-26 13:50

Det kan bli så att Djursdala SK får skänka en tacksamhetens tanke åt division tre-laget Gislaveds IS insats i kvalet mot Alets IK i söndags eftermiddag. GIS vann nämligen gruppfinalen på hemmaplan och säkrade nytt kontrakt. Långsökt? Jo, må så vara, men hur många grupptvåor i division fem-kvalet som får spela i femman 2021 var faktiskt avhängigt hur det gick för smålandslagen i kvalet till trean. Om Alets IK från Halmstadstrakten istället vunnit hade det blivit en plats mindre för smålandslagen i division fem. 

De fyra bästa grupptvåorna är nu klara för femman nästa säsong. Alltså inte Djursdala SK. Hoppet är ändå inte ute, då Växjö BoIS drar sig ur seriesystemet, vilket ger en extraplats. Den lär DSK ha första tjing på.

Vi tog kontakt med Marco Fransson i Vissefjärda GIF, som blev fjärde bästa grupptvåa i kvalet. Han bekräftar att det är just de fyra bästa grupptvåorna som får spela i femman 2021. 

– Vi har fått bekräftat att vi får en division fem-plats via kvalet. Det känns fantastiskt att vi tar klivet upp, säger han. 

Med det sagt lär chanserna för spel i femman även för Djursdala vara stora.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!