Färdigspelat för VSGF efter förbundets beslut

Efter ett långt uppehåll från hockeyn är det nu slutspelat för Virserums SGF. Svenska Ishockeyförbundet har beslutat att slut- och kvalspel i bland annat VSGF:s serie inte kan genomföras den här säsongen.

Elias Grönberg och Virserums SGF kommer inte att spela något mer den här säsongen.

Elias Grönberg och Virserums SGF kommer inte att spela något mer den här säsongen.

Foto: Jonathan Häggström Wedding

Ishockey2021-01-08 15:55

Regeringen gick i mitten på december ut med rekommendationen att kommunala idrottshallar och annan verksamhet som inte är nödvändig skulle stängas fram till den 24 januari. Det innebar ett stopp för verksamheten för barn, ungdomar, juniorer och seniorer som inte bedriver yrkesmässig idrott. 

På fredagen meddelade det Svenska Ishockeyförbundet att man inte kommer kunna genomföra varken slutspel eller kvalspel i de serier som inte kunnat träna och spela den senaste tiden.

"De serier som berörs av Regeringens rekommendation har inte hunnit genomföra tillräckligt många matcher för att säkerställa någon sportslig rättvisa och att under rådande förutsättningar kora seriesegrare och fastställa en ranking av lag är inte möjligt på den tid som återstår av säsongen i det fall något seriespel kan återupptas under våren över huvud taget.", skriver förbundet på sin hemsida.

Ett av alla lag som påverkas är Virserums SGF i division 3. 

"Nu kom infon vi väntat på och här med är säsongen över för seriespel och jobbet för nästa säsong påbörjas. Dystert och tråkigt men ett faktum", skriver VSGF på sin Facebook-sida. 

Förbundet har också beslutat att inga nya lag "kvalificerar sig från regionnivån till SDHL, Hockeyettan eller J20 Nationell". 

Hockeyettan, där Vimmerby Hockey spelar, fortsätter precis som vanligt. Detsamma gäller för SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!